IJN >>– Kampung Baru

hari ahad tengah hari aku gi IJN sana.
sekalian together-gether jumpa kaklong dan family jugak.

motip ke sana adalah kerana nak melawat pakcik iqbal, suami kepada 2 pupu arwah abah. walaupun connection macam menjauh, tapi kami saudara mara adalah merapat.

pakcik iqbal masuk IJN sebab operate jantung.
aterr nama pun IJN. takkan operate otak pulak. eh eh.

first time aku masuk IJN nih. lawa ek tempatnya.
very the selesa and canggih manggih.

oleh sebab caca tak leh ikut ke wad, so kami amik giliran la jaga dia.
memula aku naik dengan encik z dan kemudian baru kaklong & abang long.

: : macam pakai wig la pulak haku : :

‘ayah… boleh tak ayah tolong amik gambar caca dengan mommy?’
seraya menghulurkan kamera.

so kiyut uolls πŸ™‚

dah lepas habis sesi lawatan di IJN, kami terus zass ke wong solo kampung baru untuk makan.

oh yer, cepat sembuh pakcik iqbal πŸ™‚

hidangan yang diorder di wong solo adalah set untuk makan 3 orang.
kenapa 3 orang? sebab aku sedang mendiet nasi heeee…

ini adalah gado-gado. bukan gadoh-gadoh yer.
no good gadoh-gadoh. namo namo…
kalau ada orang ajak-ajak ko gadoh, ko abaikan je.
lantakkan sana.. eh eh.

aku up set untuk 3 orang tu dengan sayur asam ini.
sesuai benar untuk berdiet.

tapi takkan nak makan sayur asam je.
kang tak pepasal pengsan di tengah jalan.
so up lagi dengan bawal bakar nie.
tapi tak sedappppp. nangissssss….

ikan bawal nie manis okkk… aku saspek sebelum dibakar, tukang masak dah lumurkan satu badan bawal nie dengan kicap manis.
eieiei tak sukerrrr…
first n last aku order nie.
tapi dalam tak sedap tak suker tu, licin jugak aku ratah.
nampak nau ko cakap tak serupa bikin kan normaya?
podahhh..

10 thoughts on “IJN >>– Kampung Baru

  1. Ada gak yang tak pernah makan gado gado, tapi suka carik gadoh, cena? mmg nak kene tibai la kan. Ikan bawal tu nampak sedap nyah, walaupon buruk. Tapi kene bergerak seiring walau burok rupa paras janji budi pekerti baik. Sama cam ikan bawal tu. Adey Chit
    .-= payiet82´s last blog ..Protected: Apabila lebih kejam dari Yahudi =-.

    • lenkali dia ajak kita gado, kita hidangkan dia dgn gado-gado.
      mungkin dia tak jadi nak gado..

      yer yer.. biar buruk rupa paras janji hati baik.
      ini kemain bercerita pakai tudung solat segala, tapi hati hitam busuk dari aku yang tak bertudung nie.

      *tetiba perasan 2 komen aku tak seiring dgn entry. cena?

  2. selagi boleh telan..makan jer..
    tak baik membazir, Allah marah…

    gitu juga mencari pasal, not good..not good…
    so, kpd sesiapa yg rasa dia sedang mencari pasal dlm cubaan melaga-lagakaan org,
    sila pulang ke jalan yg benar dan diredhai kerana Allah juga murka dgn perangai sedemikian…wassalam
    .-= TiNiE´s last blog ..en.nahar dan kenangan =-.

    • masak elahnya dok kata kita je yg cari pasal.
      dia cari pasal tu dia tak sedar?
      kata jangan perli halus la, kasar la. tapi dia perli tu takpe plak ek?

      elok kita dok dendiam wat hal kita, tup tup dia lak nak sentap sana sini.
      eieiei tak pehe tak pehe

Comments are closed.