Facebook Korang Penah Tak Jadi Cenggini?

cerita nie dah lama gak. biasala kemalasan terlampau lalu terbiarlah cerita ini di dalam draft.
ada la di satu hari yang permai, aku log in ke facebook.
tetiba keluar paparan seperti di bawah.

aiyokk.. menakotkan.. paranormal..
asal ek jadi cenggini? katanya ada percubaan mau log in dari US.
bila tahun pulak aku gi US kan…
kaktin kata, biasala orang nak hack.
motip hack ke dalam account facebook saya????
ai bukan selebriti uolls.

so sepantas kilat aku tukar password segala.
harap-harap pasni takde la jadi lagi. agak scary.

so korang kalau rerasa akaun korang kena hack, sila lah tukar password yer.
nak lebih afdal, tetiap bulan tukar je password.
maklumlah, dengan zaman kecanggihan IT sekarang, macam-macam boleh jadi.

2 thoughts on “Facebook Korang Penah Tak Jadi Cenggini?

Comments are closed.