Bermalam di Hotel Federal Kangar

kami bermalam kat federal hotel kangar.
rate kat sini tak silap aku RM80 satu bilik standard.
okay la kan. daripada duduk kat homestay yang ala ala scary ittewww..

bilik nak kata besar sangat tu idok ler just nice untuk duduk berduaan.
2 katil yang bersepah menunjukkan kami tidak tidur sekatil (eh eh motippp???)

esok pepagi dah check out. sebab ada a few lagi tempat yang kami nak jelajahi.
ah kat hotel ni takde breakfast yer, so jangan berangan plak nak breakfast hotel.

myavi mak dah la kecik cenonit.
so bila sampai masa nak load barang tu cam problemo sikit la.
aterrr semua bawak baju macam nak duduk lapanploh hari kat perlis nie ha.
tehtehtehteh…

yiet kata, semua pun feel feel nak bergambar depan hotel mengalahkan ko duduk hotel istana ke, hotel concorde ke. kannn…
lantak ahh…

kami stop kat gerai tepi jalan untuk breakfast.
yang ada cuma roti canai jer. kuih ke bihun ke nasi lemak ke semua nan adoo.
tapi nasi campur ada ler pulak walaupun masa tu baru kul 10 pagi camtu.

aku makan nasi campur sayur bendi dan itik uolls.
itik ni masak kari kot. eh ntah. nak kata kari tapi bukan kari.
almaklumlah, mak ni mana reti masak-masak ni.

kepingin nauu nak makan itik tu yang ngamik jugak-jugak.
sokayy la rasanya. tak mengecewakan.. tapi mahal eh.
itik memang mahal kot. RM7 tak silap aku.


: : bersungguh-sungguh memakan itik : :

semua kemalasan kedaung nak drive, so mak la jugakkkk kena.
adoiiii……. sib baik di pagi hari kan. so badan adalah fresh lagi berenergy.
lepas ni kalau nak travel kena buat kontrak la.
sapa drive gi sini, sapa drive gi sana.
kalau tak, aku jer laaaaaaaaaa…..

destinasi seterusnya? ke taman ular.
seperti biasa, sila menanti like forever ek… heee…

10 thoughts on “Bermalam di Hotel Federal Kangar

    • itik adalah sedap meletus
      walaupun harga agaklah mahal
      janda tidak lagi menjadi status
      renung-renungkan dan selamat beramal

    • manusia berubah mengikut masa
      dulu kawan sekarang lawan
      cakap sikit dah nak terasa
      pergi ko sana duduk dalam hutan

      ek ehh???

Comments are closed.