Yaya Kena ChickenPox :-((

hari khamis mama telefon aku dari cherating.
bagitau yang yaya kena chickenpox. pasti jangkit dari caca.
tapi diorang habiskan gak la percutian kat sana.

diorang sampai dari cherating pagi tadi.
terus ke rumah kaklong. tapi aku tak gi jumpa yaya lagi sebab weekend nie turn FM jumpa yaya.
so insyaAllah isnin aku gi amik dia kat rumah kaklong.

semoga yaya cepat sembuh. doakan anak saya ya!
terima kasih!

23 thoughts on “Yaya Kena ChickenPox :-((

  1. mya, sian yaya. suruh mama carik air kelapa bg yaya minum ye.
    kejap je baik around 2-3 week baik ler & parut pun kering. jgn kena air hujan ok.
    nnti parut x hilang.

  2. alahai..sian yaya..jangan makan benda bergoreng eh..kalau boleh makan yang berkukus atau rebus sahaja, kicap jgn makan nanti berparut sampai beso…kena pantang banyak eh yaya…
    .-= Suriaamanda´s last blog ..SELERA…??? =-.

  3. Moga yaya cepat sembuh…bg minum ayor kelapa…kalau rajin cari daun bambu letakkan bawah cadar dia tido dan dalam sarung batal..elakkan rasa gatai ketidakselesaan dia..sbb gatai mereyam-reyam tuh..
    Dolu ustaz kt sini suruh ai buat..awal2 kene pagi terus mandi..bagi dia kuar abeh…minum ayor kelapa..letak daun bawah cadar n sarung batal..last sekali masa ujung-ujung nk abeh tuh rendam daun bambu airnya buat mandi..ada org cakap jgn mkn kicap..kang ado tanda plak..sekadar info 😉
    .-= Nur´s last blog ..3H2M di Laguna Condo Resort Port Dickson =-.

Comments are closed.