Pakej Muslim Ke Hanoi

aku gi hanoi tu amik pakej yer anak-anak.
dari company yang bertajuk Wenkt Voyage Travel Services bertempat di Shah Alam sana. diuruskan oleh seorang anak muda bernama Syazwan yang comel 😉

boleh klik sini untuk keterangan lanjut.

aku amik 4D3N Hanoi Private Muslim.
dah namanya private, harus bergerak ke sana sini aku dengan encik z sajork.
takde campur dengan maknosia lain. memang privacy arh.
kira tour guide akan layan kitorang nak stop ke, nak kencing ke. takde masak elah.

kat hanoi aku stay kat Hanoi Silver Hotel manakala kat halong bay aku stay kat Golden Halong Hotel. dedua hotel pun adalah selesa dan berpuas hati.

untuk pakej nie kitorang bayar RM1,030 per pax.
so untuk dua orang RM2,060.
pakej termasuk transportation, tour, makan dan hotel.
pendek katanya semua ditanggung beres lah.
korang cuma bawak duit poket je untuk shopping.

flight ticket pulak. aku naik air asia.
sorang RM601 so untuk dua orang ialah RM1202.
jadi dipendekkan cerita, total kitorang bayar untuk ke hanoi nie ialah RM3,262.00.

ntah, aku pun taktau mahal ke tak.
tapi dah kata kalau nak seribu daya, taknak seribu dalih.
lagi pun memang aku teringin sangat nak gi hanoi nie.
so sekalian kasik zasss je la.

apa lagi ek? haaa orang dok tanya-tanya aku, best ke hanoi nie.
kena ikut jenis-jenis orang jugak la.
kalau kau jenis kaki shopping, tak sesuai la kot hanoi nih.
tapi kalau kau berjiwa sejarah, cintakan pemandangan dan suka menikmati keunikan temple yang ada, haaaa sini lah tempatnya.

kalau ada apa-apa pertanyaan, leh drop komen. okeyy? 😀

P/S : akhirnyaaaaa tamat jugak kisah hanoi ni. pasni kena gigih update cerita perlis pulak. adehh…

12 thoughts on “Pakej Muslim Ke Hanoi

  1. kami suka jer semua tempat.. hik hik hik.. hati teringin nak ke London ngko.. tapi haiiihhh.. kalo nak pegi tuh kena pinjam sana sini tak payah lah kan.. jadi sila gigih menabung dari sekarang… ahaks..

  2. Hai mya…teringin juga nak ke sana…cantik kan tempat2 tu…sampai tak 1 hari nanti ni…kalau bab2 jalan2 ni wan suka la baca…rega sesuai..x tau la kemudian2 nanti kan…k, take care
    .-= Shafinaz´s last blog ..Kenduri2 =-.

    • hai.. haah pemandangan situ cantik tauuu….
      ada rezeki sok leh la bwk anak2 gi.. 😉

  3. Salam,
    Akak…sy nak tanya sikit pasal hanoi. Sy nak ke sana pada oktober ni dgn husband. Tujuan sy hanya utk shopping je. Sy ni hantu shopping. Tp bila dengar akak kata hanoi ni x sesuai utk shopping sy jd nyesal pulak beli tiket gi situ. Mmg x de tmpt yg sesuai utk kita shopping sakan ke kat sana kak? Brg2 dia mahal ke x cantik? Sy dok bayangkan barang2 dia byk n murah mcm kat bandung/jakarta. Sila emelkan comment kpd sy ye.

    Tq

  4. Askm
    Akak…sy plan nak pegi honeymn kt sana
    akak agak seswai tak? 😀
    teringin nak naik cruse tu
    lg satu…sy ingat nk amik package under company yg sama, ok tak kak?

    thanks

    • salam lenn, sesuai sgt utk honeymoon..
      tapi make sure jangan pegi summer tau. panas dik dik nanti…

  5. salam, akak sya ni memang minat sgt nak gi Hanoi ni. Selamat tak gi ctu? Baca kat tripadvisor tu katenye byk penyeluk saku n taxi scam…?

    • akak ikut travel agency.. so mmg takde naik teksi..
      penyeluk saku? ermm akak gi hari tu rasa selamat jer.
      gi la.. hanoi cantik.. expecially musim bunga 🙂

Comments are closed.