Mari Makan di Restoran Jepun Bertajuk SAKATA

atas cadangan nikolas, di satu hari yang permai kami adik beradik tiri pi makan di restoran sakata. lokasi kejadian adalah di maju junction sana.
??…

anda akan dihidangkan dengan japanase tea.
aku taktau la sama ada ada air lain yang ko leh order ke tak.
sebab idok ler pulak ada menu air nya.
so nak taknak, kena hadap je la japanese tea itu.
dan awas.. jangan ko ingat teh tu free yor.
satu cawan dicaj RM2 okkk…

disertakan jua tuala basah untuk ko lap dahi bila sampai tempoh pembayaran.
harga tak agak-agak. walaupun kemiskinan nak jugakk berlagak orang ado-ado.
sesekali takpe kot. seselalu no good yer.

dimulakan dengan hidangan pembangkit selera.
wah pembangkit selera katanya. aku taktahu apa nama hidangan nie.
tapi yang pasti adalah setapppp..

nie hidangan yang aku amik. RM28.
tempura, pastu ada sushi tu.. ada miso soup.. ada nasik.
dan ada buah-buahan jua.

yang nie plak hidangan mereka.
sorang makan mee. sorang makan salmon. dan sorang makan ayam.
tapi yang pasti lagi yakin saya kunci lirik ini eh eh..
yang pasti semuanya sedap wallah…

walaupun adik beradik tiri semua adalah porque, tapi tatapp aku sayang.
sebagai bukti kasih sayang kami, suap menyuap adalah amalan mulia.


menyuap ke mulut sendiri adalah amalan yang lebih mulia lagi.
aterrr kena makan nasi dengan chopstick.
tu yang senang terus letak mangkuk di mulut. lantak.

dari kiri payiet, nikolas, yours truly & kaktin.
macam la korang tak kenal kan.
24/7 ko ngadap blog aku, kalau tak kenal gak taktau laaa..

so KG kan bergambar depan restoran.
siap ada grup pompuan-pompuan dok pepandang kitorang.
sukerrr arrr nak bergambar celah mana pong. like we care?

kami tak berjanji sehati sejiwa pun nak pakai purple.
auraa katanya. heh.
yang penting i pakai beg baru uolls. kasut pun kasut baru.
heee…

eh, korang try ar makan kat restoran sakata nie ek.
terutamanya pada sesiapa yang pencinta makanan jepun la.
insyaAllah dijamin puas hati. lagi berbaloi baloi baloi…

10 thoughts on “Mari Makan di Restoran Jepun Bertajuk SAKATA

  1. uiksh mahal gak eh.. tp kami selalu cam kerugian amik set gitu sbb kami tak buleh telan langsung miso sup itu.. tp yg lain boleh jalaaannnn.. dan kat sushi king japanese tea nya percuma bleh tambah byk kali..

Comments are closed.