Garden Wedding

20.02.2010.  nice date huh?

dan aku saspek kerana date yang nice itu lah yang membuatkan kak wani memilihnya untuk dijadikan hari pernikahan beliau. *tetiba aku rasa pening dengan ayat sendiri, cena?

so di tengah hari yang rembang pada date yang nice tu, aku pun menuju ke tempat kejadian sana. dan yang lebih spesel, wedding tidak dibuat di rumah mau pun di dewan. tapi di taman. garden wedding uolls.

janji dengan kaklong pukul 1.30 tengah hari nak ada sana. nak tengok pengantin bersanding la. tapi sudahnya pukul 3 petang baru kaklong sekeluarga muncul.

oh, aku pakai baju baru. baruuu je dibeli di padang besar sana.
muslimah tak baju aku? sila kata muslimah. he he.
dan aku jugak beli sehelai lagi sejibik sama gak cenggitu, cuma saiz je beza.
beli untuk mama. nanti boleh la pakai sedondon anak beranak. i loike..

DSCN0222

oh, kak wani nie kawan sekolah menengah kaklong dulu.
tapi cam biasalah, aku kekekecik dulu selalu nak enterframe dengan kaklong & kawan-kawan dia. siap kenal satu family lagik.
haaa dan aku pun pernah berkawan baik dengan adik kakwani bernama iwan.
tapi dah bebesar gajah jumpa, rasa cam malu-malu arnab plak. heh.

aku sampai ngam-ngam together dengan ketibaan pengantin.
tema merah dan putih. dan pengantin berbaju putih. cantik 🙂

DSCN0224

DSCN0225

apa-apa pun terjah makanan dulu sebab perut adalah kosong lalu berbunyi kriok kriek. masa tengah makan tu, barulah kaklong sampai dengan abang long dan caca comel. caca cam takde mood je.
rupanya dia jeles bila tengok ibu dia dok ber hu ha dengan kawan-kawan lama.
ala… relax la caca. tu pun nak jeles ke. tak rock arrr…

DSCN0229

DSCN0230
: : kak yat yang sengal : :

lepas makan, aktiviti bergambar bersama pengantin.
berapa kali nak snappy snappy daaa…
layankan je laaaaa…..

DSCN0228

pelik betul aku dengan budak kecik belah kanan tu.
motipp ko berdiri pandang pengantin cenggitu?
rosak gambar betul ah. heh.

DSCN0238

freestyler.
dan budak perempuan itu masih lagi keliru di situ.

DSCN0239

masih freestyler. dan masih keliru. *&^%$#$%^

DSCN0240

dan kami sekeluarga. nasib baik budak perempuan tu takde kat situ.
kalau tak harus aku awaskann :p

DSCN0241

masa orang dok sibuk-sibuk borak segala, si caca merengek nak air masak.
dekat lapanploh kali dia dok merayu ‘nak air mashakkk… nak air mashakkkk’
alahai siannya…. bergegas la aku ngamik air masak untuk dia memandangkan mak dan apaknya kemain sibuk.
satu napas caca minum air masak tu. haus bebenau la gamakknya.
memang masa nie cuaca mangaiiiiii kemain panas.
nak meletup ubun-ubun…

DSCN0242

DSCN0244

eh lupa plak nak bagitau. tempat kejadian adalah di taman metropolitan, kepong sana. tempat orang dok main layang-layang petang-petang tu.
haaaa situ lah.
bila nampak ramai orang dok main lelayang, si caca pun nak joint sama.
aku teman dia kejap sebab aku udah ada appointment petang tu.
sian caca merengek tak bagi aku balik. sob sob….
next time kita main kite eh caca…

DSCN0247

selamat pengantin baru kak wani & abang fadhil!
semoga kekal hingga ke syurga…. 🙂

14 thoughts on “Garden Wedding

  1. salam…tumpang lalu sambil menanye…kat taman mane ni ek kak chics…ehehehe…tq

  2. salam skali lg kak chics…nak numpang nanye lg…leh tanya kan kat pengantin tak…pelamin tu amik kat mane ek…mcm minat je setail gitu… terima kasih…susahkan akak chics je…ampon…

    • hehe… no hal kakamel.. nnt akak tanya si pengantin..
      tp awk kena tunggu kejap la kot.. sbb takut si pengantin lewat reply..
      nk tanya kat FB sat

Comments are closed.