Betul Meh Aku Ini Sangat Gemuk?

semenjak dua menjak nie, rajin plak adik beradik tiri aku tu ngajak lunch kat tebing sana. being me yang takde la banyak nau kerenah pasal makanan nie, selalu pun cam on jer.
melainkan kalau aku pakai blazer yang tebal, haaa tak daya la nak ke tebing sana.
panas dowww…

so satu hari tu, makan la di sana.
aku ngamik sup daging kosong ja.
normaya makan sup waktu lunch? ini satu keajaiban.
takde mano nya keajaiban. walhal pukul 11 aku dah belasah char kueyteow licin.
so perut cam mengenyang.

apa yang selalu buat kitorang teruja nak ke tebing nie, sebab nak minum air tembikai laici lah uolls. sukerrrrr sebab setappp… he he…
oh, kaktin pun makan sup jugak hari tu. sup tomyam.
aterrr orang tengah berdiet. awwww…

lepas makan, tetiba terasa nak cek berat badan.  so ke gym pulak.
boleh dikatakan lebih lapanploh orang dah tegur kata aku berisi.
wawawiwiwowo. berisi senang hati la…
aterrr dah berlaki kan. hihihihi..hihihhii..

berat aku sekarang adalah 59.7kg.
dan preditcted weight ialah 58.4 kg.
so aku cuma kena kehilangan lagi 1.3 kg je.
idok ler banyak kannn kannn kannn…

encik z pun tak de la kisah sangat pun pasal aku menggemuk nie.
cuma katanya jaga berat badan untuk kesihatan dan keselematan pakaian yang ada sekarang la. sebab kang sayang pulak segala seluar tak boleh pakai kan…

so sebagai permulaan, di antara waktu makan, aku ngunyah yogurt nie.
nestle extra creamy & fruity yogurt. setappp… RM2 seketul.

tapi dalam nak diet-diet tu, segala makanan di bawah bergelimpangan kat workstation aku. abih cena??? menjawab ko kat situ.. heh.

seaweed, biskut gula, biskut kering, cakar ayam, popiah pedas.
semua cukup.. lengkap. heh.

16 thoughts on “Betul Meh Aku Ini Sangat Gemuk?

  1. hmmmm… kami pun lepas kawen udeh berisi… abeh lah segala kain xleh pasang cangkuk… cemana lah? tapi macam hangpa, laki mak pun idok bising sebab dia pun sama membela badan

  2. salam…
    ishh tkdela gemok mana pon…tp biasalah…perempuan kte risau kn??lg ble dh naik umo…berat pon sama naik…mana hati nk senang??
    btw…jenguk blog ni kalau u minat n serious nk turunkan berat bdn..it works! SD2 adlh meal supplement…where u can stll enjoy yr food and at the same time dpt reduce yr weight 🙂 i can be yr personal coach jugak:) if there’s anything u need to know, pls email me k…
    catch ya later!
    ezira

Comments are closed.