13 : Masih di sekitar Hanoi

dah puas berjalan dalam nie, kami pun bergerak lah.
sempat pham tunjuk kan kedutaan malaysia kat hanoi nih.
nampak tak tulisan tu?

ernie, kalau sok ko kena posting kat hanoi, haaa ini lah office ko.
dan sila lah bersedia. pasti tiap-tiap tahun aku terjah ko kat sini.

huahuahuahuapseng..

pastu ntah mana-mana pham bawak kitorang.
asal nampak benda yang cam unik-unik terus dia suh driver stop kan kereta.
eh bukan kereta, tapi van yang lawa.

ini dipanggil pose patah pinggang.

berlatarbelakangkan tempat sejarah jugak.
tapi aku dah lupa apakah nama tempat ini.
lantak. janji ada gambar sudehh.

berlatarbelakangkan jet pejuang yang pernah digunakan masa peperangan dulu.

kemudian pham bawak kami naik jambatan lama.
pham kata, orang yang buat jambatan nie adalah orang yang sama buat eiffel tower nun di paris.
tak dapat naik eiffel tower, dapat naik jambatan ni pun jadikla kan.
terus feel feel ada kat paris.

jambatan nie panjanggggg giler.
menjadi perantaraan untuk motosikal & kereta berulang alik menyeberangi sungai yang lebar. gitulah kekdahnya.
hari masih hujan, itu sebab payung masih di tangan (pantun 2 kerat)

dah lepas puas berjimba di atas jambatan, terus shoot untuk dinner.
guess what? yaaa… repeat makanan india lagik. adehhh…

satu hari suntuk berjalan. jadi rupa paras adalah seperti zombie.
sekian.

ok sikittttt lagikkkk… 2 entries lagik jer. sabo sabooo…

4 thoughts on “13 : Masih di sekitar Hanoi

Comments are closed.