12 : Perjalanan Pulang Ke Hanoi

on the way balik ke hanoi tu, ada gak la kami laki bini tertidur kejap-kejap.
sebab hari hujan, jalan pun licin. kereta motor dok tin tin pon pon, so perjalanan cam agak sangkut-sangkut la… dekat 4 jam jugak baru sampai hanoi.

campur dengan kitorang stop kejap kat mana ntah.
tapi cam kawasan buat pasu tembikar segala.
termasuk la dolphin dan singa di bawah. pun buatan maknosia.
boleh kata ini memang kilang dia la. so kasik masuk singgah.

IMG_3813

DSCN0024

DSCN0027

aku yang mengkagum tengok mamat ni lukis naga kat pinggan.
sebab beliau adalah muda remaja.
dan dengan selamba badaknya melukis.
cer suruh aku, mau nya kalau kata nak lukis naga, ujung-ujung terlukis anak ayam.
aku memang menggagal bab lukisan segala nih.
tapi kan, kaklong lukis cantikkkkkkkk…. dia pandai melukis.
kira ada jiwa seni la gitu.

IMG_3823

ini plak patung berhantu.  huahuahua.
takde la berhantu pun. cuma diorang letak rokok dalam patung nie.
tu yang nampak seolah-olah patung nie merokok, lalu keluar asap.

IMG_3831

sebelah kilang tembikar ada tempat orang buat jahitan lukisan.
haaa camner tu, jahitan tapi lukisan.
dari jauh kita nampak cam lukisan tapi sebenarnya diorang jahit tau.
aku beli dua lukisan kecik. nak beli bebesar, tak mampu uolls.
so jadiklah beli yang kecik je. janji adooo…

DSCN0033

di luar kilang. berlatarbelakangkan kawasan yang saujana mata memandang.
serius sangat nyaman…

IMG_3834

tetiba rasa nak bagitau korang. sling beg tu aku beli RM10 je kat sogo.
eh bukan aku beli, tapi encik z beli. siap dia beli 2 lagi.
tak silap aku korang shopping RM200 ke RM300 ntah ke atas, kau layak beli sling beg tu dengan harga RM10.

tapi kan… aku dah beli sling beg baru. nike warna pink.
sukerrrrrrrr….
sling beg nike pink yang lama tu aku dah basuh, lipat molek-molek.
simpan dalam kotak, nanti yaya besar boleh la kot dia nak guna.
aterrr.. itu hadiah dari apaknya kepada omaknya ni ha.
cam tak sesuai dah aku nak guna lagi.
biarlah jadi kenangan. dan biarlah yaya yang menghubungkan kenangan kami itu… 🙂

8 thoughts on “12 : Perjalanan Pulang Ke Hanoi

  1. Chantekkkknya pemandangan… mesti gigih berangan bila lah mau ke luar negara nih.. haiiihhh

Comments are closed.