11 : Bye-Bye Halong Bay

lompat balik naik atas bot. masa ni cuaca makinnnn sejuk dan makin bermendung. bermendung katanya. heh.
cam syahdu dan tenang gitu laaa…
so sambung balik menikmati keindahan halong bay.
lalu nampak bot ini. meniaga buah-buahan.
cam meriah je kaler-kaler buah-buahan ni kan..

IMG_3711

masa kat jeti tadi, aku beli jagung rebus.
elok benau la. sebab masa nie perut dah kelaparan.
dah nak dekat kul 12 rasanya.
so alas perut makan jagung rebus dulu sementara tunggu lunch.

IMG_3728

oh yer, kalau korang taknak balik hari kat halong bay nie, maksudnya korang nak bermalam kat sini pun boleh tau.
boleh duduk dan tidur dalam bot untuk satu malam.
mesti best kan…

IMG_3731

sambung bergambar lagi dan lagi dan lagi……
sila jangan boring.
dan jangan fokus kat aku semata. fokus kat pemandangan belakang tu.
pulau-pulau kecil di halong bay. sangat cantikkk…

IMG_3741

IMG_3743

u jump, i jump kekdahnya.

IMG_3744

lagi aksi titanic.

IMG_3745

terima kasih la kat encik z yang dok panjat sana sini semata-mata nak snap gambar wife nya ini.

IMG_3747

unik kan pulau nie? sila kata unik.
pulau nie dipanggil pulau itik. mungkin sebab rupa parasnya yang menyerupai itik. ermm…

IMG_3762

akhirnyaaaa… makan time!!!
nasik takdak ek. eh nasik ada, tapi sampai bila lauk pauk semua kitorang dah habis ratah. apakah???
tapi tak kisah la. meratah seafood yang fresh lagi nikmat.

IMG_3770

makanan semua adalah sedapppp…

ikan, ketam, sotong, fries, sayur.  panjang kata, semua pun setappppppp…

IMG_3778

IMG_3780

aksi sebelum turun dari bot.
eieieiie nampak aku cam merakusss je kan peluk encik z tu ek?
encik z lak muka takde perasaan. *&^%$#@@#$^&.

IMG_3790

udah-udah ler tu mya. moh ler gerak pulang.
yer yer ok ok.

DSCN0022

bye -bye halong bay. aku akan merinduimuuuuuuuuuu….

macam aku cakap kat korang hari tu, kalau nak pergi halong bay sila lah pilih di waktu autumn atau spring.
kalau winter, jadi macam aku laa.. takut kehujanan.
tapi kesejukan. syiokkkk…

kalau summer lak, takut panas sangat plak.
tapi cantik la kalau kau nak bergambar sakan.
so, pilihan di tangan anda. jadi, buat lah pilihan yang tepat.
cewahhh…
insyaAllah korang takkan kesal datang ke sini…
pemandangan indah yang tak terdapat di mana-mana..

4 thoughts on “11 : Bye-Bye Halong Bay

  1. dalam2 kesejukan gitu…en z totap bersuar paras lutut kan..ekeke. so udeh abeh kah episod telenovela hanoi ni?..nextt…perlis stori plak da ..maya sila tarik napas yeaaa 😉

Comments are closed.