10 : Thien Cung Cave & Dau Go Caves

ok mari kita sambung episod ke 10 cuti-cuti honeymoon saya dan husband ke hanoi, vietnam sana.
sila jugak berdoa supaya episod seterusnya tidak akan bersambung tahun depan.
gigil-gigil jari nak upload gambar dengan taip cerita dowww…
tapi kalau ikut kan memang dah nak dekat habis pun.
but tatapp jugak tak habis-habis. cena?

ok berhenti membebel normaya.
sila update sekarang jugak.

sambungan dari entry atas bot private kami tu.
akhirnya bot sudah berhenti di tepian jeti sebab aktiviti seterusnya adalah memasuki ke dalam gua thien cung & gua dau go untuk menikmati keindahan dan keunikannya.

IMG_3671
: : di atas jeti sebelum meneruskan perjalanan memasuki gua : :

cuaca masih lagi sejuk dan udara teramat nyaman.
dan aku masih rasa terawang-awang lagi.
aku dah jejakkan kaki ke halong bay dowwww…

kena menapak tangga yang boleh tahan tinggi gak untuk menemui pintu gua.
jalan adalah extra licin, so kena berhati-hati.

IMG_3672

IMG_3674

pham yang tak jemu-jemu memberi penerangan tentang asal usul dan sejarah dua gua ini.
pham kata gua nie ditemui oleh nelayan.
masa tu mereka tengah fishing, pastu ternampak beberapa ekor kera masuk ke dalam salah satu lubang dekat gua nie.
haaa dari situ la dorang tau akan kewujudan gua nie.

IMG_3676

IMG_3677

IMG_3679

IMG_3685

IMG_3681

inilah lubang yang dimaksudkan.
kau nampak tak? fokus kat atasssss sekali.
kecik je lobangnya. tapi kera-kera bisa meloloskan diri.
so kalau nak lolos lobang, sila lah kurus seperti kera.

IMG_3687

kau nampak tak apa yang aku nampak?
alah batu tu. batu tuuuu…. yang tuuuuu….
cam bentuk tetek kan? awwww…

IMG_3692

IMG_3695
: : laki bini di batu tetek : :

IMG_3699
: : laki bini yang mencomot : :

IMG_3703

IMG_3704

IMG_3705

lama ke ek kitorang spent masa kat sini? ermm adalah dalam sejam kot.
lepas tu lompat balik ke dalam bot untuk pulang semula ke daratan.
cheyy daratan katanya…..

ok nextttttt…

6 thoughts on “10 : Thien Cung Cave & Dau Go Caves

    • haah, namanya mmg batu tetek. tapi idok ler direct translation batu tetek kan..
      breast rock rasanya. muehehe

Comments are closed.