Your Grandfather’s Road Launch Party

hari rabu lepas aku pergi ke your grandsfather’s road launch party kat TGV, KLCC sana.
tu pun cam last minute kakred roger-roger kat facebook.
memandangkan di hari kejadian aku pakai baju kurung yang buruk (dah buruk pun nak pakai), so terpaksala bergegas balik jasmine tukar baju dulu.

pukul 6 petang tepat aku berdesup pulang.
sampai jasmine 6.30 petang. tukar baju zass zass 6.45 petang gerak.
kul 7.05 dah sampai KLCC. sila mengkagum. heee…

apakah itu Your Grandfather’s Road?
Your Grandfather’s Road is about turning YOUR stories, ideas and experiences into a movie BY the people FOR the people

objektif & tema?
The event is to launch Your Grandfather’s Road Project and to spread the word out about the project.

Dua short films yang akan ditayangkan adalah antara projek Your Grandsfater’s Road

Yang pertama ialah Baby The Rain Will Fall

Sinopsis

Baby The Rain Will Fall, a short film by Adrian Loh, co-directed with Manesh Nesaratnam, about a girl who is allergic to water and her problems with love. Starring Davina Goh and Alfred Loh, this light-hearted drama takes inspiration from the real-life accounts of a girl with a rare medical condition, in seek of social and self-acceptance.

Kalau nak tengok trailer, boleh gi sini : http://www.youtube.com/watch?v=gv15HDtBxtc

Yang kedua ialah The Invigilatoris

The Invigilatoris a story about two high-school teachers and their aspirations in teaching. This film is the creative work of Manesh Nesaratnam, an up-and-coming writer-director who has recently worked on TV series such as The Firm (NTV7), Ghost (8TV), 10 (ASTRO Citra), just to name a few. It is also starring known actors Cheryl Samad, Tony Eusoff and Zahiril Adzim.

lepas makan kudap-kudapan, majlis pun bermula.
tapi tak terus ke launch party ini.
memula emcee intro, pastu ada ghost trailer selama 4 minit 30 saat.
alah, drama ghost yang cheryl samad berlakon tu.
ala-ala ghost whisperer.
trailer untuk next season. kelihatannya lebih menarik tertarik da boom.

lepas tu baru start Baby the Rain Will Fall selama 22 minit.
dan kemudian The Invigilatoris selama 12 minit.

The Invigilatoris sangat haibattt lah. lakonan tony eusoff, cheryl samad & zahiril adzim. walaupun pendek, tapi sangat berkesan di jiwa gitu.
oh, mereka semua ada di hari kejadian, tapi aku tak sempat nak bergambar dengan tony eusoff 🙁

dan last sekali ada Q & A session dengan Sunny Stories & Popiah Pictures.

DSCN9976

jenuh kitorang nak recall sapa kah nama mamat pelakon nie.
johari salleh la, rosli salleh la, adam salleh la.
yang sebenarnya adalah rashid salleh. hiksss..
aku pernah jumpa dan bergambar dengan dia lamaaaaaaaaaaaa dulu. hiks.

DSCN9975

kakred, me & rose.
kakred, saya bayar akak setahun satu dulang boleh? heee…

DSCN9984

iza yang comel ini pun ada juga.
siapa yang dok berangan nak jumpa dengan iza, sila lah berusaha yer.
tak jemu-jemu tengok muka dia… comel!!!
dan aku tatap mengkagum dengan dia, dari hujung tudung ke hujung kaki..

DSCN9978

yang nie plak alfred loh, pelakon utama baby the rain will fall tu.
eieiiei cam mencacat la plak dia buat muka kayak gini.
walhal kemain hensem kacak bergaya lagi orangnya. heh.

DSCN9981

haaa ada sesapa yang tak kenal dia nie?
cheryl samad maaaa….
tercapai jugak impian aku nak jumpa dia dowww…
aku minat dan sukaaaaaaaa sangat tengok dia.
very the keletah, mencomel dan dia adalah lawaaaa…
aku ingat nak jugak tanya pasal insiden malam anugerah juara lagu tu, tapi kang tak pasal-pasal kasut naik kat kepala. sapa nak jawab? hikss..
tak kisah apa kontroversi pun, i tatappp minat u cheryl 🙂

DSCN9979

dan last sekali ialah zahiril adzim.
dia punya lakonan dalam The Invigilatoris perghhhh….
tabik spring la kat dia nie.
sempat jugak la borak-borak dengan dia.
dan dia adalah seorang yang sangat peramah dan baik budi pekerti.
bagus dik, cam tu la artis kalau nak maju.
namo sombong-sombong.

yang penting tahi lalat kita sama ok… i loike… hiksss…

DSCN9983

nak tau lebih lanjut tentang projek your grandsfather’s road nie?
boleh klik sini ok?


10 thoughts on “Your Grandfather’s Road Launch Party

  1. Rashid Salleh huh…bukan Johari Salleh??!!!…hahaha…nasib tak tegur dia panggil Johari..kalau tak..mampos dia tak pandang…

  2. berjanji sama baju kah ngan mak merah.huhu..ai minat cheryl..mulut kalau bercakap non stop..ingat lagik stekmen interbiu dia dolu..kalau dia sedang bercakap tuh…dalam kepala dia bersusun benda-benda dia nk cakap..seolah2 tak nyempat nk kuar butir2 bicara..itu dia cakap..bukan ai cakap..tp ai caya..itulah kelebihan cheryl samad..keletah!
    .-= Nur´s last blog ..Hari Wilayah 2010…Coti deret 3 hari… =-.

Comments are closed.