Stop Calling Me KAKNAM!

kisah hari pertama kat hanoi dah habis aku publish.
kisah hari-hari seterusnya, kita hold dulu boleh?
berpinar la mata nak pilih dan edit gambar. ermmm..

hari nie aku nak buat luahan perasaan sikit.
aku jarang kan buat entry luahan perasaan, so sila kasik muka.
memula ingat nak buat protected entry je, tapi kang sana sini korang mintak password. so kasik zasss je lah.
lain-lain, aku takmo pikir dah.

pertama sekali, aku nak mulakan dengan soalan.
apa definisi kaknam sebenarnya ek?
mungkin takde definisi yang tepat, tapi aku rasa merujuk kepada orang yang kepochi dan buzy body. itu apa yang aku rasa. taktau la kau.

tak kisah lah apa definisinya, tapi secara jujurnya aku tak suka orang panggil aku kaknam. so please lah, pada sesiapa yang panggil aku kaknam tu, can u please stop it immediately.
aku taknak la semata-mata sebab ‘nama gelaran’ cenggini, kita jadi putus sahabat pulak.

mungkin kau nampak aku jenis huru hara, gedik-gedik, getik-getik kat luar.
tapi itu tak bermakna aku jenis kaki sibuk hal orang.
kalau kata aku banyak cerita pun dalam blog nie, aku cerita hal aku jer.
aku tak cerita hal kau. so harap kau paham lah.
jangan judge aku, sebab aku tak pernah judge kau.

dan. panggilan mama hayam tu hanya boleh dipanggil oleh juhaida jer. sebab kami banyak cerita dan gossip tersendiri.
orang lain tak payah la menyibuk-nyibuk nak panggil gak.
me dont loike.

and yes. aku dah tak perlukan kawan baru dalam hidup aku.
aku selesa dengan kawan-kawan dan persekitaran yang ada sekarang.
noktah.

28 thoughts on “Stop Calling Me KAKNAM!

    • kenal gitu gitu je pun. hai hai bye bye je.
      tu la, kalau korang panggil aku kaknam, aku pasrah gak laaa

  1. ko rasa la kan nyah, patut tak org itu di beri penampar siam di khalayak org ramai?

    Ps: Pada org itu, cer ko bayang kalo ko lak dipanggil kak nam, hepi ? sonok sampai lompat katak? Awas lo
    .-= Payiet82´s last blog ..Babai my opis =-.

    • aku belum sampai gila la nak panggil orang kaknam.
      walaupun aku nampak ganas, tapi dalam hati ada taman tau

  2. setahu kita la kan, setengah org melaka mendefinasikan kaknam tu sbg budak perempuan yg suka menyebok2 & memandai2 hal org tua.. huhu..
    tp ape2 pun maksud dia, tak elok la kan menggelar2 org ni.. cam la dia tu bagus sangat.. =(

    • ye betul.. kt melaka maksud kaknam tu mcm tu la.. err dorg panggil akak camtu serius ke? ke gurau2 je?

      tp klu org x suka patutnye jgn panggil lg camtu laa eh.. panggil kak melerts takpe la jugek. hehehehehheheh

      chill kak 🙂

  3. hmmmmm ko kak nam ??? hiks! tak sesuai hoccay…. lain lar kalau orang yang gelar ko tu mempunyai definasi yang lain …..

    • baik dia panggil aku bekas janda dari dia panggil aku kaknam.
      at least bekas janda tu memang betul kan?

  4. hurm…what a bad habit!!!!!!!sesuka nak gelar2kan orang..tgok la diri sendiri dulu..ntah2 dia lagi teruk dari kak nam

  5. aku tak rapat ngan ko, so mmg aku tak berani nak gatai2 mulut gelarkan ko hapa2 pun…

    sama gak ngan sesapa pun, melainkan kalau orang tu geng kamcing aku, memang dah ber’aku kau’ sejak azali…
    .-= sWeEtDaRLinG´s last blog ..Hadiah Yang Keciciran =-.

  6. kalau dalam family akak, org bizibodi/kecoh ni kami panggil pah bedah..eheheheh

    sekali kalo hubby sendiri pun sebok akak cakap, alahai pahbedah la u..ahahah
    .-= Pnut´s last blog ..Beli Rumah =-.

  7. Salam Mya..persetankanla org2 yg sebegitu….life goes on..orang2 mcm ni x boleh tgk org lain senang or bahagia daripada dia je….kita teruskan je life as it is….i’m one of your SR and i x de blog…but u can find me in facebook yea..btw..nk tgk la entry berpassword u tu…adakah cerita itu pasal si polan ittew..?;)

    • dah email dah. dapat tak?

      thanks baca blog kita. nanti add la kita kt fb. nama kita normaya mukhtar. he he

Comments are closed.