Silent Readers & Followers

pagi nie aku dapat komen dari sorang reader aku.
JULIANA namanya. hai juliana… πŸ™‚

Hi maya saya adalah followers maya dan tak pernah miss baca blog maya sejak terbuka melalui kak tin add.Tapi saya ni lebih kepada silent readers jer sbb saya tak berapa pandai nak mengarang dgn life pun biasa biasa aje maklumla surirumah tak byk pendedahan di tempat kerja dan takde sumber kewangan sendiri kalo nak pi makan makan dgn jln jln selalu ni.Jadi dgn baca bloggers ni dapatlah menumpang pengalaman org dgn menimba ilmu tanpa perlu turun padang dan mengeluarkan modal yg byk.

Cuma saya nak kalo bole maya teruskan berblog sampai bila bila dan kalo blh update setiap hari dgn entry yg byk dan panjang berjela pn takpe tak bosan membacanya. Lagipun kalo tak baca mcm ada jer yg kurang hari tu. Saya suka baca blog maya ni sbb maya antara bloggers yang ada tertib dan sopan jadi bila membaca mcm kita ni terasa dekat jer dgn maya walaupun tak kenal sebab maya ni cam mesra alam jer, ciri ciri wanita melayu terakhir+moden+bijak+berkerjaya+tabah+berdikari+pandai masak dan byk lagi la yg positif dari negatif.

Terus kekalkan dgn perwatakan dan keistimewaan maya itu ye.Moga anak maya juga mengikut jejak ibunya .Amin

terharu okkkk. nangissss….
thanks juliana sebab sudi baca blog saya yang tak berapa nak berilimiah dan tak begitu nak berinformasi nie. tulis pun banyak merepek-repek je kan.

dulu kan, waktu blog aku tak berapa nak famous, aku ada banyakkkkk masa untuk melawat blog setiap orang yang singgah kat blog aku nie.
tak kira diorang tinggalkan komen atau tak.
kalau ada yang terjengoi kat nuffnang, msjbox atau bloglog... pasti aku akan cuba buat kunjungan balas. dan tinggalkan komen.

wah.. ayat aku ‘waktu blog aku tak berapa nak famous’ tu, tak boleh blaaa betul kan. macam la sekarang dah famous. harharharhar *kaktin, yiet & nikolas sila sambung gelak tawa ini.

takde la, maksud aku masa mula-mula tulis blog dulu… mana la ada orang kenal pun sapa aku nie. dengan nama myasefia. ok tu semua tinggal kenangan.
sekarang takde nak sembunyi-sembunyi nama. sila berbangga dengan nama sebenar yang mak dan apak kamu berikan yer.

sebab tu kan, siapa readers aku awal-awal aku tulis blog dulu memang aku kenal dan ingat sangat. macam aldyst, ezzah, ernisuhana, anaiz (sekadar menyebut beberapa nama). sebab pusing-pusing dema je la yang singgah sini dan tinggal komen. tapi sekarang aku rasa masing-masing cam dah tenggelam timbul.
bz dengan urusan sendiri la kan… takpe, aku memahami…

sekarang nie aku memang kurang sangat-sangat masa nak melawat blog orang lain. kalau melawat pun, aku akan baca je.. jarang sangat aku sempat nak drop komen. sebab aku memang target nak memperbanyakkan entry kat blog aku dan update terkini. tapi sampai skang pun tak tercapai-capai… adoiyaiii…

aku punya traffic setakat nie ermm.. dalam sehari ada lebih kurang 350 – 400 unique visitors. syukur alhamdulillah… aku selesa je gini.
aku mula tulis blog januari 2004. dari suka-suka terus cam minat bersungguh-sungguh. dan inilah aku hari ini. cewahhhhh pui puiiii…

dan aku nak berterima kasih sangat pada 2 orang bloggers ternama yang banyak merubah hidup aku sebagai blogger.
pertama kali aku berjumpa kakred di entry ini.
dan kali kedua aku bertentang mata dengan ceera di entry ini.
thanks kakred… thanks ceera…. mereka adalah idola saya.. πŸ™‚

and of coz terima kasih pada kamu silent readers & followers semua yang setia kekal dengan blog saya ini…

tetiba aku rasa entry nie macam tengah buat ucapan menang grammy award.
cena uolls?

28 thoughts on “Silent Readers & Followers

  1. ako mmg tabik spring kat ko…
    byk perubahan yg ako nmpk dr mula ako start bc blog ko smp la skrg..
    syabass beteh!!!

    So no wonder la readers ko pun skrg dah bertambah.. πŸ˜‰
    so keep ip up the good work!!

    Kadang2 ako baca gak citer mengarut yg berjela2 hehehe kdg2 ako dtg sbb nk tgk gmbr2 ko… dan kadang2 ako datang sbb nk skodeng jer.. hehehe.. pape pun yg ko tulih, ko mmg sempoii *thumbs up*

  2. owhh saya dh gantung keyboard pon. maleh nk blogging lg. tp hari2 visit sini. update byk2 hokey i likee.

  3. thanks kakak menyebut nama sy πŸ™‚

    pape pon ok la sehari leh dpt sebyk tu visitor…
    semoga terus maju …
    mana la tahu one day akak pon mcm idola gak ke
    caiyokkk!!!!!

  4. Salam,
    nama saya Wanie atau org suka panggil saya Cik Wanie,
    saya adalah “pembaca Senyap” @”Silent reader” mya sefia,
    tapi skg nie tidak lagi menjadi “pembaca senyap” @”silent reader” mya sefia sbb skg nie sy dah kenal dari FB,YM dan buat pertama kalinya sy dah berbual ngn mya sefia,

    apa yg sy blh katakan,
    teruskan menulis tanpa jemu,

    psssttt,ok x ayat formal wanie?
    hihihihihi:)

    gud luck akk πŸ˜‰
    .-= cik wanie´s last blog ..Pakej Terbaru πŸ™‚ =-.

  5. marilah kita sama2 menyokong di antara satu sama lain… namo dengki2 sesama blogger yaaa… tak sihat tu

Comments are closed.