Menyelebret Payiet Di Tempat Baru

masa aku buat entry bye-bye kat payiet tu cam ada je orang confuse…
yang sebenar-benarnya payiet masih ada je lagi seoffice dengan aku dan kaktin.
aku propah je hari tu. boleh?
dia cuma tukar department je maaa..
takde mananya dia nak tukar kerja tempat lain.
dia dah buat perjanjian hidup mati kat sini dah.. heh.

so buat pertama kalinya kami keluar menyelbret dan bertanyakan khabar berita beliau di tempat baru.
so far so good katanya.
ala kerja kat mana-mana department sama je.
eh, tak sama kot. sebab department lama payiet ada ‘staf pelik’. hohoh.

tapi kan nyah, mek rasa kat department baru ko pun ada staf pelik jugak.
so baik lah ko berhati-hati di sana.

atas permintaan payiet, kami repeat lagi ke maju junction.
semua gara-gara 3 layer tea yang menjadi kegilaan anak muda remaja di kala ini.
cewah.. ayat terhapa.

DSCN0156

DSCN0161

lepas makan-makan, kami berpecah belah membawa hala tuju masing-masing.
nikolas & payiet gi guardian sana.
aku teman kaktin gi lovely lace.
dia nak beli barang untuk bos nya yang tercinta.
pastu beliau juga telah membelikan pewangi almari untuk adik-adik tirinya.
tapi pewangi tu aku tak letak dalam almari, aku letak dalam kereta.
thank u kaktin!

DSCN0162

yang sebenar-benarnya payiet tukar department masuk department sama dengan encik z. uuuuuuu…..
so nyah, mek bagi mandat kat ko yer.
sila perati-peratikan laki mek itu.
kot kalau ada anak dara yang tak berapa nak dara mendekati encik z, maupun bini orang yang tak berapa nak bini orang menggesel-gesel dengan encik z.. sila kau awaskan mereka.

tapi kalau laki mek yang menggatal, sila ko buat report kepada mek berserta MMS sekalik.
matikkk la pasang spy jadi queen control segala kat laki.
tapi orang kata, lebih baik sediakan payung sebelum hujan ye dok?
maklumlah, zaman sekarang nie macam-macammmmmm boleh berlaku…

18 thoughts on “Menyelebret Payiet Di Tempat Baru

  1. kami rasa kan.. kat sana nun macam tiap department je ada orang pelik. hik hik

    eh bila kah dapat kami pula merasa teh 3 layer ittewww… tapi.. banyaknya agenda makan2 dengan hangpa yang masih tertunda..

Comments are closed.