Menyelebret Bdae Fad

hari selasa. lepas office aku zass ke putrajaya sana.
sebelum ke putrajaya, aku singgah dulu kat LEP berjumpa caca comel.
sian dia, demam. suara adalah serak dan batuk-batuk.
mesti penangan mandi kat bukit merah nie. hu hu.

lepas maghrib terus gerak ke alamanda.
tujuannya adalah untuk bersama-sama memeriahkan sambutan birthday fad secara kecil-kecilan. gitu.

so decide mau makan di manhattan fish market.
ini bukan pilihan birthday boy. tapi pilihan bini birthday boy.
balooon.

tapi sesi mengorder makanan diserah bulat-bulat pada ernie dan aku.
diorang si jejaka makan je apa yang terhidang.

DSCN0077
: : drinks : :

DSCN0078
: : sup apa-ntah. tapi yang lain tak suka, so mak bedal sorang : :

DSCN0081
: : mussels yang setapp : :

DSCN0084
: : platter dikongsi bersama : :

aku dan ernie yang sedang menikmati kelazatan makanan sehingga tidak toleh kiri dan kanan.
babe, orang pregnant patutnya berisi.
napa ko kelihatan kurus lagi kering? heh.

DSCN0089

kek coklat campur aiskrim yang dibeli di baskin robbins.
first time aku makan kek baskin robbins nie, jadi jiwa adalah sedikit menjakun.

DSCN0093

birthday boy bersama laki mak.
laki mak yang orang dok kata-kata perutnya sudah membuncit.
yang membuncit pun laki mak, apa korang kisah?? emo emo..

DSCN0096

korang pernah dengar dan tau pasal ais kering tak?
dry ice. aku first time rasa tengok nie.
dry ice nie diletakkan sekali dalam kek.
mungkin nak mengelakkan kek cepat cair.
tapi dia punya bisa dan tajam, perghhh….
kau pegang sekejap pun kan, dah rasa tangan kau macam kena makan.
cam asid gitu la. menakotkannnn….

DSCN0097

last but not least, happy birthday kepada fad.
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki berpanjangan. gitu…

DSCN0099

12 thoughts on “Menyelebret Bdae Fad

  1. sup tuh mmg x sedap..hhuhuhuh…. yg lain pergh… sungguh3333 lazat…. anyway thanks mya & en z sudi dtg dr kejauhan…. aku nampak kurus lg meh??? walaupun aku sedang kuat sgt33333 mkn skrg nih..kejap2 mkn…kejap2 mkn…hhehehehe….
    .-= Ernie´s last blog ..Today is My MFS’s Big day….. 🙂 =-.

  2. makanan semua nampak menarik.. weiih aku pun tak pernah tahu plak baskin robins ada jual kek.. berapa riyal besar tu nok? buleh save budget celebret laki aku punya bday nanti…

    • tak silap aku dalam rm60 gak. tapi ok la lain dr yg lain kan.
      selalu kita nie pun beli secret recipe jek

  3. dry ice tu nama chemical nyer Carbon Dioxide.. harus lah tajam kak nonnn!!!
    kan ke kalo org belakon citer sains fiksyen tu.. kalo ade mcm asap2 kluar ms drg wat eksperimen dlm lab tu.. hah.. pakai dry ice lah kak…
    kalo dlm kolam… nak bagi efek, kluar mcm kepul2 asap tu.. pakai dry ice jugak… hehehhe…

    Tapi mcm pelik gak dlm kek diletak nyer dry ice tu… huhuu.. jgn dimkn udah yer kak!

Comments are closed.