Boleh Tak Tolong Removekan Gambar Suami Saya Dari Facebook Awak?

i don’t know about u guys…
tapi aku adalah tidak suka gambar suami aku bertebaran di facebook orang.
lebih-lebih lagi kalau orang tu bukan kawan aku.
atau lebih hebat lagi… bergaduh/bermusuh.
tapi of coz bukan aku yang cari pasal nak bergaduh bermusuh segala yer..
aku baik apa…
ok ok defensif di situ.

tak kisah lah kau satu department ke, kau satu seksyen ke.
kau ada buat projek together-gether ke, ada jamuan hari raya ke…
tapi me dont loike.
lebih-lebih lagi kalau tetiba gambar suami aku sorang-sorang elok terletak kat facebok kau.
kalau ramai-ramai tu, insyaAllah la aku boleh terima.
tapi sorang-sorang?????

yang lagi kelakarnya, dulu kau yang remove aku dari facebook kau.
siap block/report lagi. tapi apakah motipp gambar suami aku ada kat facebook kau?
sebab kau gaduh dengan aku. bukan dengan suami aku? camtu?
kau ok ke kalau aku letak gambar boyfren/tunang/suami kau pulak kat facebook aku?
mungkin jugak kau tak kisah.
kau kan jenis senyummmmm dengan semua orang.. heh.

buat kau. yes KAU! hari ni kau ambik hak orang.
tak mustahil esok lusa orang ambik hak kau pulak.
so fikir-fikirkanlah…….

32 thoughts on “Boleh Tak Tolong Removekan Gambar Suami Saya Dari Facebook Awak?

  1. huh!! mengerikan la baca entry ni…
    tp..saya pun tak suka gambar suami saya bertebaran di sana sini..
    dah2 tu..dia pun tak de FB..lagi haru…huhuhu

  2. wah sangat marah kedengaran nyer.. klau terjadi pada diriku.. sudah tentu la i don’t like too.. pehal sibuk amik gamba laki orang.. klau nak laki gak gi la carik sendiri.. jangan la amik orang punya.. not good you.. even awak ala2 mesra alam.. tapi ada batas nyer..

    • tu la pasal yat. dorang ni sesedap tekak je letak gmbr laki orang kat FB. gambar2 candid lak tu. apakah?

  3. Mya,
    agree.. there’s one stupid girl even put my hubby’s pic kat cover blog dia.. gila kan..
    I dont like too..
    but in the office event most of the wife I kenal.. so since I selalu amik gambar Ill put everybody’s pic and tag them..
    lagipun I tak de problem with any of the wifey..
    .-= mulan´s last blog ..After Akad Nikah.. =-.

  4. kita rasa kan, orang tu saje je nak sakitkan hati akak.. sbb dia takleh tgk akak bahagia.. dia fikir, ngan letak gambar tu, so akak akan bergaduh laki bini.. then idup akak tak bahagia.. (uish macam batu ronson lak kedengarannye huhu)
    ape2 pun, jgn biarkan idup akak diselubungi orang ketigaaaaa… =P
    .-= Miza´s last blog ..#17 – Aku yang tak faham =-.

    • nak marah encik z pun takleh. sbb bkn salah dia. tp dia pun bengang gak la tengok gambar dia dalam FB orang tu

  5. Pergh~

    Ini betul2 deep ni. dulu pun ade minah ni letak gambar BF saya dlm frenster dia. gambar BF saya sorang2. padahal ngn saya pun BF tak pnah tunjuk gmbr tu. mmg la angen kan. try org lain letak gmbr bf dia lak tgk. haih.

    kdg2 orang wat keje tak pikir perasaan orang lain.

    *1st time di blog ni*
    .-= Budak Pemalas´s last blog ..Bekas Kekaseh =-.

  6. apa ke halnya nak letak gambar laki org.. sengsorang pulak tuh.. kalau gambar laki ku juga tersebar di fb or blog org lain mau jua hangen rasanya.. tapi kalau gambar kami berdua takpe.. hehehe
    .-= Deqna´s last blog ..The Sweetest Things.. =-.

  7. aduhaiiiiii…kak maya ni mmg ada darah pahlawan mengalir la dlm bdn sampai kaki2 dier…sabar kak,sabar….hihihi

  8. scary tul pompuan skrg ni…at least..pls respect hak org kan.
    senang je..tapi tu pon susah nak paham..sabar la tuan blog.

Comments are closed.