Habis Madu Sepah DiBuang….

minggu lepas aku dengan encik z repeat buat benda yang sama 2 hari berturut-turut.

eh tapi nak kata sama sangat tu idok ler.. kurang lebih je la..

hari khamis gi the gardens.  nak survey handphone kat nokia.  aku nak belikan handphone untuk dia tapi aku rahsiakan dulu dari dia.  aku bukan apa, sian nengok handphone dia yang sedia ada tu.

very the daif uolls.  dah rongak segala keypad.  yang penting dia sorang je tau guna handpone tu, orang lain godek-godek la sampai lebam tak kemana nya.

dah lepas bertimbang tara segala, dia cam berminat dengan nokia 5800.

tapi mamat kedai yang bernama hamka tu kata takde stok.  nanti esok baru dia call, sebab katanya esok stok baru sampai.  tapi haghammmm… sampai ke sudah takde nya call.. awas ko hamka!

dari gardens, menapak jap ke midvalley semata-mata nak beli kuih makcik ani.  baca : pretzel auntie anne’s.  sekarang cam gila sangat makan kuih makcik ani.  adakah makcik ani telah memandrem saya?

dari situ, encik z kata nak makan kueyteow bunga raya.  so zass terus ke sana.

tapi tutup la pulak di hari itu.  kempunan, kempunan.  hohoh.

esoknya, kami ke low yat plak.  pun terjah ke nokia sana.  dah lepas belek gelebek segala, ok kami yakin anak-anak.  kami kunci handphone ini.  nokia 5800 bertukar servis.

bye-bye sony ericcson yang merongak.

nak kata aku hadiahkan sempena valentine, of coz la tak kan.

birthday dia pun lagi 3 bulan lebih.

ermmm… aku kira pemberian dari seorang isteri pada suami la ek, for everything yang dia dah buat aku. hohoh. huhuhu. hihihi.

lepas beli handphone, aku repeat beli kuih makcik ani lagi.

aku stay dengan cinnamon sugar.  tapi encik z try parmeesan cheese dengan cinnamon sour cream apa ntah.  tak masuk tekak aku ah.. cinnamon sugar & original jugak yang ada umpph.

19022010001

: : gambar pertama kami menggunakan 5800 yang baru.  sukerrr : :

19022010008

: : menikmati kuih makcik ani : :

dari low yatt, terus zasss ke mali bunga raya.  ok sib baik kali nie bukak.

kalau tutup gak, harus aku mengamok kat situ.  berani-berani korang mempermainkan perasaan suami mak yang kempunan kueyteow nih.

19022010011

so, selamat menggunakan handphone baru yer encik z.

sila lah menjaganya seperti anda menjaga saya.  tapi perlu ke aku disamakan dengan handphone?  heh.

Clip018

nampaknya aku gak la masih kekal pakai handphone zaman batu.  nangisssss….

 

20 thoughts on “Habis Madu Sepah DiBuang….

  1. waaaaa my feveret fon!
    a’ah la, nape akak buat protected entry ek?
    patutnye benda2 camni diwar-warkan ke satu dunia.. bangga siots.. ehehe..

  2. untung incik z..dapt tepon bru yg canggih manggih..
    samalah kak sya pn hadiah kan hubby tepon gitu jg..
    tp kite ni kak bile nk pkai tepon canggih pulak ni..huhuhu..

    • akak pasti di satu hari, pasti giliran kita tiba jua utk memakai fon yang cecanggih.
      jom simpan seposen sehari

  3. gimme5 la kt incik Z ko tu
    sama hp aku
    tapiiii aku ari tu ade ura2 nk let go
    sbb susah ke main nk taip sms..
    kalo ko tgh drive mmg takde harapan la nk main2 sms
    .-= syana´s last blog ..Muara Ikan Bakar =-.

Comments are closed.