5 : Water Puppetry & Dinner Makanan India Lagik

malam tu kami pergi menonton persembahan puppet air atau water puppetry kat Thang Long Theatre.
kalau korang pergi hanoi, ini adalah acara wajib ok!
rugi sangat kalau tak masukkan aktiviti nie dalam itinerary korang.
water puppetry nie adalah persembahan tradisi penduduk vietnam yang sangat sangat terkenal. dari zaman ke zaman gitu.

IMG_3450

nie adalah pemuziknya. lagu diorang pun cam ok ok la.
kira boleh layan. takde la rasa mengantuk ke hapa.
walaupun encik z dah lena di pertengahan cerita.
letih sangat la kot ek? mak jugak yang masih bertenaga lagi kuat dan hebat.

IMG_3466

persembahan air nie ada tak silap aku dalam 8 jenis cerita kot.
so patung-patung akan keluar mengikut jalan cerita.
ada keluar ikan, ada keluar katak.
ada keluar orang. ada keluar naga. macam-macam lah.
yang pasti, amat-amatlah comellll..
dan aku adalah mengkagum sehingga tahap ternganga-nganga mulut.
aku ada amik video gak, tapi tengok la.
kalau rajin, aku kasi letak la kat sini.
kalau tak muncul-muncul, maknanya aku kemalasan lah. heh.

IMG_3480

persembahan tak silap aku dalam sejam lebih gitu lah.
bila dah tamat persembahan, muncullah orang sebenar di sebalik patung-patung tadi.

IMG_3483

dan saya yang tersenyum puas.
kerana akhirnya impian menjadi kenyataan. 😉

IMG_3486

usai persembahan, kami menapak ke satu restoran india untuk dinner.
errrrr…. makan makanan india lagik? zasss je lah.
kasik sumbat je la mana yang mampu.

DSCN0007

cer korang tengok belah kiri tu.
nampak tak apa yang aku nampak?
tak nampak?

IMG_3487

kasik dekat sikit. haaaa nampak?
wayar berselirat uolls…. gagagaga…
sama gak macam bangkok & hatyai. menakkotkannnn…..
agak-agak kalau jadi litar pintas, camno la diorang nak betulkan ek?

IMG_3488

aku rasa TNB hanoi kena pergi buat lawatan kat TNB malaysia lah.
negara kita mana ada wayar selirat-selirat gitu ye dok?
that’s why i love malaysia. hikss….

14 thoughts on “5 : Water Puppetry & Dinner Makanan India Lagik

  1. Agak kepelikan ngn persembahan air tu…juga nk bertnya kan soalan yg sama cm eis..tp dah ada jawapan…jadik sgt creative la mereka2 itu..

    pstt…kak, cik yayang suka tgk akak pakai spek ar…nmpak tomei & lebih muda..:p skrg pn muda lagi, tp nmpak lebih cute gitu…:-) {ikhlas ni ek, bukan nk bodek}

    • yg pelik tu la unik yayang. he he..

      wah, puji memuji nampak. tp akak jarang pakai spek tu. bila rasa kabur kabur kambing gitu baru la pakai

  2. dah baca part2 sebelum ni. bestnye hanimun kat sana.. dpt gak pi over the sea.

    eii ngerinye tgk wayar berselirat tu. selalu la agaknye kes litar pintas..wuwuuw..
    .-= mama-syira´s last blog ..3 Februari =-.

  3. best kan kak water puppet tu
    mmg kelebihn diorang la wat show sedemikian hebat 🙂
    tp sy tgk kat ho chi minh…. 🙂

    wayar kat ho chi minh pon gitu la gak
    teruk lagi ada :p

Comments are closed.