Takde self respect ke?

ENTRY INI KREDIT PADA CHICS di http://www.chicsinred.com/blog.
AKU DAH MINTAK PERMISSION DIA SO TAKDE ISU PLAGIAT EH?

thanks chics di atas keizinanmu.
hari tu aku letak entry ary pun dengan isu yang lebih kurang sama.
so pinky sekelian, tarik nafas dalam-dalam dan sila lah membaca.
dan sila lah jadikan pedoman yer.

Takde self respect ke?

Ok.

Seriesly aku tak paham dengan orang yang mengorat wife/husband orang. Dulu ada someone yang aku kenal cakap dia flattered bila ada lelaki mengorat dia, despite dah tahu dia dah kawen.

Flattered ke? Aku rasa marah dan disgusted adelah kot.

Walaupun agak rindukan zaman remaja riang ria, but I do see marriage as a sacred thing. Once you made your decision to be with someone like for ever, you have to honour that decision.

Oklah, maybe certain people don’t believe in marriage but knowing the person yang kau nak ngorat tu does, can you show a little respect?

One of the most important thing in marriage is trust. And ada orang despite dah lama kawen, tahap trust dia masih gigil-gigil. Bukan senang nak trust orang ni. Macam akula, diri sendiri pon aku tak trust diri sendiri kadang-kadang apakan lagi orang lain kan. Jadi bila orang dah trust kau tu, pandai-pandailah make sure trust tu tak hilang.

Jadi bila ada seorang lelaki yang bermati-matian nak mengorat despite knowing you are married, sungguh aku rasa keji. I mean dalam konteks ni, happily married or takde masalah kene blasah or kene share kote dengan pelacur lorong atau volunteer whoreslah kan.

I mean what type of person is this?

Kau dah tahu orang tu dah berkahwin boleh la plak kau nakkkkkkkkk gak ajak2 romen, dating or mengisi masa dia yang kosong. Apa jenis cibai kau ni?

Tak perlula kau nak kesah dia kesunyian ke, tak dapat beli beg 45 juta ringgit ke, tak ada anak ke. That is not your fucking problem, ok?

Don’t this type of person has some respect [walaupun kecik] towards the person yang dia nak ngorat, the partner and even marriage institution? Tapi yang paling penting, kau takde self respect ke?

Kalau yang mengorat tu perempuan, finela lelaki boleh kawen lebih satu kan walaupunnnnnnnnnn motif kau nak kawen dengan laki orang? Adakah kau balu? Perempuan terniaya atau apa?

dan antara komen fakta dan emo yang buat aku tertarik hati lalu aku satukan ialah :-

1.  kau kena ada self control

2. kenapa nak kahwin kalau diri masih belum puas jadi setan? kesian kat pasangan

3. ludah je dengan kahak pekat kat perempuan yang ngorat laki orang tu… hanjing tol orang cibai gitu <<<– sependapat dengan aku. hari tu pun aku nak ludah jugak wey..

4.  lagi keji kalau laki orang yang ada bini yang baik, stok isteri mithali yang buat almost everything untuk suami (masak, mengemas, basuh baju, iron baju, jaga anak) despite wife tu pun kerja gak.. and yet.. laki dia menggatal dengan perempuan lain. katanya mengisi masa lapang? challenging?

rasa nak sepak tak kote laki jenis camni? dengan perempuan tu sekali keji jugak!

5.  Yg married pun satu…..boleh tak bersyukur dgn apa yg kau ada? Bengong!

hati kau bersih?  kau tak kacau life orang?
semoga kau dirahmati…

2 thoughts on “Takde self respect ke?

Comments are closed.