Mari Naik Hanjeng

selasa pi lunch kat sogo dengan kaktin pon pon & payiet.
motipp asalnya adalah kaktin mau berjumpa dengan sabaruddin tukang kasut. kasut kaktin sudah tercabut tapak belakangnya.
so mau kasik tampal.

cadangnya mau berjumpa pak sabarrudin di tengah jalan.
tapi sementelaah dah ada dalam sogo, aku suggest pegi yang kat tingkat bawah tu. kaktin setuju lalu pergi.

kat kaunter pertanyaan pak sabarudin itu, ada diletak notice ini.
di mana aku saspek pasti ramai orang sudah ingat ini adalah kaunter pembayaran tiket. so itu pak sabarudin sudah naik hantu lalu meletak notification ini.

Clip007

lalu kaktin pun explain pada tukang kasut itu, apa yang hendak direpair pada kasutnya.
ujung-ujung tukang kasut itu berkata, semua sekali RM38.
kitorang like ‘HAA???’ RM38 hanya untuk menampal tapak kasut?
nak je aku letak tapak kasut tu kat pipi dia. tapi hati masih waras.

Clip008

tapi tatapp ko gila ke hapa nak tampal tapak je caj RM38?
baik pi beli kasut baruuuu… tambah sikit duit dapat kasut vincci.
eh, tapi kak… ko pakai kasut vincci meh? huahua.

yer yer aku tau aterr kedainya dalam sogo. harus dicaj melampau-lampau. tapi masih aku terasa tidak logik. hek.

so sebulat suara perjalanan diteruskan berjumpa pak sabaruddin kat tepi jalan sana jer. lalu kami meredah lautan maknosia di tengah sogo.
di dalam lautan maknosia itu, ternampak maknosia 2 orang ini.
motipp jantan dan jantan berpegangan tangan?????
*tetiba teringat insiden encik z dipeluk oleh kaum sejenis.
menakottttkannnn…

Clip009

so terus jumpa pak sabaruddin di kaki lima.
dan caj nya cuma RM8. tak ke beza bak langit dan bumi?
ish ish ish.

Clip010

kemudian kami bersepakat mau lunch di secret recipe.
dema nie memang tekak makan mahal sesadoo.
tapi sebab aku pun lama tak makan japanese soba, so kasik amik.
taktau napa tak habis. sob sob sob..

Clip018

tak habis sebab asyik dok curik makanan payiet jer.
macarone cheese. tapi takleh makan banyak ar. muak.

Clip012

aku adalah tak gemar air dituang di dalam gelas panjang nie.
cam tak puas gitu. tak puas minum air laaa…

Clip015

kaktin juga telah meng up chocolate indulgence untuk kami.
sini pun sama tak ikut protokol. patutnya kek ni bagi la di akhir cerita.
ada ke bagi awal-awal. kalau awal-awal namanya appetizer.
bukan dessert. heh.

Clip014

lepas kaktin membuat pembayaran, kami pun menunggu dengan penuh sabar beliau pergi collect kasutnya pula.
beberapa minit sudah berlalu.. beliau tidak jua muncul.
kami kegusaran. khuatir kaktin jatuh cinta dengan sabarudin tukang kasut itu, lalu lari mengikut beliau.
*ok imaginasi terhapa.

rupa-rupanya dbkl datang terjah uolls.
nyaris nyaris kasut kaktin dibawa lari oleh sabarudin tukang kasut.
tu yang tetiba kaktin keluar statement ‘apasal semua orang hari nie ha? buat aku naik hanjeng betul’
aku dengan payiet was like ‘haaa? naik hanjeng?’
gila kah ko kak nak naik hanjeng? harommm.. najis mughalazah tu.
jangan gila-gila.

rupa-rupanya kaktin nak keluar statement ‘apasal la semua orang buat aku naik hantu je nie. semua nak kena hanjeng’
marah punya pasal, sampai tershahsul shahsul.

sabar eh kaktin, dunia memang macam nie *sambil tepuk span di bahu baju kurung kaktin

8 thoughts on “Mari Naik Hanjeng

  1. Pada sabarudin tukang kasot: ko mmg kerek gitu ke wey? tulis notis pon kedaung ayatnya, jangan ko nak riak

    Pada Mamat arab: Perlu ek ko nak nunjuk kasih sayang pada masyarakat setempat?! siannn

    Pada tukang kasot tepian jalan: ko larik tanpa notis ek? sib baik kak tin menemui semula kasot sindirela nya, kalo tidak awas lo!

    Pada kakitangan SR: Kerja main main

    jangan gilo gilo
    .-= payiet82´s last blog ..Lepas taman tasek tepeng…. =-.

Comments are closed.