Dinner Birthday Bersama BFF @ William

malam sebelum hari jadi punya cerita.
ernie bersungguh ajak aku makan kat william.
actually dah lama dah dia dok ngiyau ngiyau nak makan kat sini.
tapi katanya memasing dah la duduk sorang di selatan, sorang di utara.
payah la nak adjust masa nak gi sini.

takut jugak aku kang tak sampai lak hajat mak buyong nie nak makan hasil masakan pakcik william. ngidam nanti.
so malam tu kasik redah jugak la kitorang.

nie kali ke berapa ek aku datang sini?
ermm.. tak silap kali ke 6 camtu kot.
so ala-ala dah terror jugak la nak order itu ini. heee…

DSCN9903
: : menu of the day : :

ernie minum mango blended. aku lak tembikai blended dan buah laici.
fuhhhh… heaven!
tapi ada ke patut encik z dengan fad pi order kopi ok sajork?
apakahhh??? tak releven okkk.
seolah-olah seperti kau pergi starbucks lalu kau mengorder cendol.
tak sesuai kan?
tapi dah kata tekak diorang, so sokati korang la nak minum apa.
jangan minum todi sudehh..

DSCN9906

bab mengorder makanan, harus serahkan kuasa mutlak pada aku.
malam tu kami semua berkongsi kasih makan seafood risoto & nasi goreng ketam.
tempting gila derrrrr…

DSCN9907

DSCN9904

pada sesiapa yang masih belum menjejakkan kaki ke sini, dipersilakanlah yer.
kau pasti terkagum-kagum dengan makanan yang ada.
dan inilah buktinya kerakusan kami berempat kayak anak-anak ikan piranha.

DSCN9911

dah lepas makan, tak semena-mena ernie keluarkan kek dengan birthday card.
wawawiwiwuwu. memang tak sangka ok.
ingatkan kitorang keluar nie nak makan-makan sajork.
heee… inilah yang dinamakan rejeki berganda. ewah

DSCN9908

sedih pulak aku baca tulisan makcik nie. hu hu hu.
sebab aku selalu merasa merendah diri dan tak pernah rasa dapat menjadi seorang kawan yang baik.
mungkin sebab aku pernah menggagal satu ketika dahulu.

dulu pernah mencuba. dan yakin telah berjaya.
tapi rupa-rupanya aku gagal. seorang sahabat yang telah mengeluarkan aku dari hidupnya. tanpa kompromi.

tak mungkin kerana sayang, hanya kadangkala aku terkenang 🙁 🙁

kadernie

dushh dushhh ok tersedar dari lamunan.
seterusnya adalah aktiviti bergambar, meniup lilin, memotong kek lalu memakannya.

DSCN9910

DSCN9914

aku melarang keras mereka bernyanyi-nyanyian.
kerana aku adalah keseganan. tapi sejak bila lah????
selalu kalau birthday orang, kemain lagi aku paksa nyanyi-nyanyi.
ni bila turn diri sendiri, adalah malu. ememmememe..

DSCN9916

DSCN9917

DSCN9918

nasib baik cuma ada sesi suap menyuap.
kalau ada sesi mencalit kek di hidung dan pipi, bagaimanalah?
harus terbalik semua kerusi meja kat william tu.
nasib baik ernie adalah behave di malam itu.
kalau tak, dia lah ratu mencalitkan kek ke muka orang. heh.

DSCN9922

macam tak ikhlas je laki mak suapkan kek tu?
cam kena paksa jer. eh bukan memang kena paksa ke? gagagaga.

DSCN9920

aksi tak berapa nak lucah memakan buah ceri.
uuuuuuu… manis melecas. i like.

DSCN9924

diakhiri dengan wajah mereka yang berkebetulan memakai tshirt dari rona yang sama. wah, rona katanya. macam artikel dalam majalah anjung seri pulak kan? heee…

mereka yang memberikan cinta & harapan.
wah kannn *sila lempang aku bertalu-talu :p

DSCN9925

: : dedua berwajah porque : :

ok dah tu jer.

10 thoughts on “Dinner Birthday Bersama BFF @ William

  1. Dah brp kali Kak Maya tulis entry pasai William ni, tp kali baca tu jugak la teringin nk pergi, tp tak pergi2 lagi..eii..bilo la dpt pergi ni ekk…huhuhu..Seafood dia tu, perghh mmg best tul nmpak…

Comments are closed.