Aksi Yaya

semua gambar-gambar nie, si caca yang snap.
dia punya main kamera aku tuh, sampai bateri pun kaput.
bila bateri dah kaput, pandai lak dia kata ‘rosak’.

ada banyak gambar lain yang tak bermanfaat dia snap.
tapi takde motipp la plak aku nak jaja kat sini.
so aku letak semua pun gambar-gambar yaya saja.
yang aku rasa sungguh mencomel.

ini semua adalah kejadian di hari kenduri aku hari tu.
ada aku letak status kat facebook tanya mana nak beli kebaya budak.
sudahnya kebaya tu aku beli kat jalan TAR meanwhile kain batik tu beli kat ampang point. sukaaa la nengok yaya pakai kebaya tu.
cam orang besar kekdahnya.

DSCN9600

aku paling suka gambar nie. caca tengah snap.
pastu yaya tunjuk peace. so kiyut.
sebelah dia tu anak sepupu aku. rabiatul adawiyah.
punya nakal tak makan saman. sib baik anak orang. hmpff hmpff..
dedua tengah khusyuk makan kek. sampai mencomot.
tapi tatatappp comel di hati aku.

DSCN9621

DSCN9622

gamaknya dah bosan caca dok snap tak henti-henti, terus yaya buat muka.
cam kelakar pun yer. heee…

DSCN9632

nie masih ceria lagi. menjelang pukul 5 camtu, dia dah rimas dengan kebaya tu.
mintak tukar baju lain.
sama la dengan aku yang merimas pakai songket tabur kebaya tu.

DSCN9653

kenapa kebaya kuning untuk yaya? bukan pink?
sebab nak sama dengan tema kenduri aku yang gold tak berapa nak gold tu maaaa… :p

6 thoughts on “Aksi Yaya

Comments are closed.