Wah Chan @ Karnival Koperasi

karnival_jualan_pelbagai_produk_koperasi_bnm_14_17_disember_2009__4_hari__9

minggu sudah ada karnival kat office aku nie ha.
bila dipikir pikirin cam selalu gak eh ada karnival cenggini. anjuran koperasi.
so banyak ler gerai dibukak. mempertaruhkan barangan memasing.
ada menjual insurans, ada menjual baju, ada menjual kasut dan paling meriah uolls ialah gerai wah chan.
wah chan jual apa? of coz la jual emas oiii… takkan jual piring hitam plak kot. eiieieie…

DSCN9259

berpusu-pusu ler staf office aku nie dok menerjah gerai wah chan nie.
katanya harga lebih murah dari yang kat luar? ntah yer ntah tak, idok ler aku pasti.
aku mana reti bab bab emas nie. nan hadoo pun emasnya. nangissss

tak semena-mena encik z offer mau beli rantai tangan. tapi bukan untuk aku la.
untuk yaya. katanya hadiah sempena pernikahan kami.
pernikahan kami, tapi yaya yang dapat hadiah? apa kahh???

tapi idok ler dibeli yang beribu ribu ringgit yer. yang sedang sedang saja.
sesuai dengan bajet dan kedudukan. sila berbelanja mengikut kemampuan yer.

DSCN9258

yang bestnya, aku layak masuk cabutan bertuah pastu.
dan yang double bestnya, nama aku naik untuk cabutan bertuah itu.
dapat gelang dan rantai mutiara. owh.. saya menang pearl!

DSCN9262

tapi kan encik z, takkan anaknya je dapat emas.
omaknya tak dapek kah???

19 thoughts on “Wah Chan @ Karnival Koperasi

  1. tu tandanya rezeki anak, biarlah maknya menumpang jer, hehehehehehehehehhe

    kalau dah nama pun utk yaya, mak mmg x boleh claim apa2, kena redha
    hehehehehhehe

  2. Kelentong la diorang tu Mya. Diorang charge kenkonon jer murah, tapi di markup kat workmanship double triple. I dah balik, sinar emas tuh dah hilang dari mata, dok nampak hutang yg bakal dibayar (sungguh tak senonoh kan! hahaha… tak pe.. duit sendiri, bukan duit org!), baru tersedar! Bila dikira2, kalau charge market price, baru ler itu ‘harga tukang’ jadik normal. So, kesimpulannya… pempaham udah la ye… huh!!

Comments are closed.