The Princess & The Frog

DSCN9299

masa balik TLJ hari tu, sempat bawak yaya gi nonton filem the princess & the frog.
cam besa lah kat taiping sentral sinun. kat mana lagi lah dah kata situ satu-satu je wayang yang ado.

filem nie cam ada kelainan sikit dari kebiasaan. biasa pun kan sorang anak gadis biasa cium katak, lalu katak bertukar menjadi putera raja dan mereka pun berkahwin hidup bahagia selama-lamanya.

filem the princess & the frog nie dedua pun jadi katak.
baik gadis biasa dan putera raja yang awalnya adalah poyo.
masing-masing sebenarnya cam ada niat tersembunyi la nak gunakan each other.
tapi ujung-ujung jatuh chenta bersama.

overall terhibur lah. dan moral of the story ialah kalau kau nak kan sesuatu, kena berusaha dan mencuba bersungguh-sungguh gitu. jangan give up dan menyerah di tengah jalan.
sekian review poyo dari saya.

DSCN9293

4 thoughts on “The Princess & The Frog

Comments are closed.