Shahredza Minhat aka Faqir

DSCN8730

Β betullah la tu yang hari tu korang teka kat entry nie.
shahredza minhat aka faqir, si pelakon dalam filem pisau cukur tu.

actually shahredza nie kerja satu office dengan aku.
eh, idok ler satu department yer. satu office sajorkk.
before dia muncul dalam filem pisau cukur nun, aku memang ada ler ternampak dia kat office nie ha.

so nak jadi cerita masa annual dinner hari tu, ternampak lah beliau.
lalu aku pun memberitau kaktin.
kaktin pun berkata
‘ko nak amik gambar,ha cepattt’
aku memula cam segan-segan gitu, (eh sejak bila aku jadi penyegan?)

tapi fikir cam bila lagi kan kan kan nak bergambar dengan artis, lalu aku pun berjalan ke arah beliau.
kebetulan lak, dia pun berpaling.
so aku pun mengeluarkan suara yang paling kepit sekalik.

‘nak amik gambar boleh?’
dia senyummmmm memberi green lite.

dia punya senyum uolls….. cair mekap aku dibuatnya.
very the suwit muwit manis berkrim ok.
lepas bergambar, beliau bersuara
‘i didnt get your name’
aku pun sekali lagi mengeluarkan suara kepit ‘mya’.

kemudian beliau menyambung ‘i’m redza’
oh… of coz i tau nama u redza!! <<– jawab dalam hati.
ko gila nak cakap kuat-kuat. harus aku dilabel perempuan gedik terlampau. walaupun memang masa tu aku ada sedikit gedik.
gatalnya hakuuuuuu…. nyehhh…
ala, consider sebagai peminat meminati artis pujaan. ok per. kan..

so kesimpulan di sini, shahredza minhat adalah seorang artis yang baik dan tidak menyombong. so aku adalah respek kepada beliau.
taktau la kalau dengan korang dia menyombong.
kot kot aku nie insan terpilih ke. he he he…

24 thoughts on “Shahredza Minhat aka Faqir

  1. wah..br dpt tau setelah sekian lama nk cr nama dia..
    minat sgt dia dlm impian 2 sbg mr. aris..
    dr tahun lepas cari siapa lah dia ni.. pas tgk pisau cukur baru la tau nama dia.. tu pun da terlambat sbb tgk DVD.. gosh.. minat sgt kat dia.. penampilan dalam lakonan kemas je.. cara cakap tersusun.. mungkin raliti dia mcm tu juga.. neway.. skang dah tau nama dia shahredza minhat.. haha.. xlupa punya.. hope one day dpt jumpa dia.. he’s so sweet..=)..

    • errr dia kerja di salah satu institusi kewangan di malaysia.
      boleh ke jawab camtu? πŸ˜€

  2. i suke gile faqeer! hahaha
    die ade twitter/ fb account tak.
    i nk stalk plsss..

    institusi kewangan.thats great. we’re in e same industry (ok thats gedik)

    hehe. send my rgds to him.
    =)

Comments are closed.