Peristiwa di Famous Amous

hari kejadian ini adalah sehari sebelum aku nak menikah hari tu.
aku gi famous amous jusco wangsa maju. nak beli biskut famous amous untuk hantaran menikah aku la.
aku adalah suka bangat pada beskot famous amous ini. setapppp…

masa aku sampai tu, idok ler ramai orang. aku pun tengah berpikir dan berkira-kira nak beli banyak mana.
nak letak dalam bekas mana. nak letak reben apa etc. kata nak buat hantaran kan.
tetengah aku berfikir tu, ramai la plak customer. so kasik laluan la kat orang lain dulu.

ramai yang beli muffin & brownie. aku tak pernah la plak try lagi muffin & brownie kat sini.
selalu pun beli biskut jer. setapp meh muffin & brownie? korang ada terai?

Clip002
: : muffins : :

Clip008
: : brownies : :

dan dalam banyak-banyak biskut yang ada, dari dulu kini dan selamanya no nut chocolate chip gak yang menjadi pilihan aku. sebab aku rasa ini yang paling setappp.
kunyah kunyah tak sedar berapa peket sudah habis.
so sebagai memuaskan nafsu serakah, aku amik sampai rm100++ untuk biskut nie jer. heh.

Clip015

masa nie, sorang budak je yang attend customers. aku saspek dia adalah budak baru.
very the terkial-kial dan kelembapan. aku berdiri kat sini je mau dekat 45 minit.
berpeluh-peluh dia attend satu customer arab.
dan klimaksnya, aku rasa dia dah tak tahan. dia naik atas panggil supervisor nya.

dan supervisornya tu tak silap aku orang filipina.
punyalah cam lipas kudung buat kerja. bungkus aku punya biskut semua.
memang saspek habis lah.
ini bermaksud memang diorang nie berbakat dan bekerja dengan bersungguh-sungguh.
begitu.

Clip010

pada si adik yang baru bekerjaya di sini, jangan give up dan putus asa k.
insyaAllah, alah bisa tegal biasa. 🙂

Clip011

4 thoughts on “Peristiwa di Famous Amous

  1. Sian beliau, budak baru belajar la uolls. Tgh bungkus meskot pon ada klimaks kah ? kuikuikui

    Tetiba mek terbayang gimanalah banyak nya meskot tu kalo dibeli ngan rege sratos hengget kan nyah. Puas makan sampai beri beri uolls.

Comments are closed.