Kisah Machaaa Yang Poyo. Puiiii!!!

ok ini kisah masa aku balik TLJ hari tu.
yang masa yaya kena penyakit kaki, tangan dan mulut.
hari ke 2, waktu untuk pulang.
sebelum pulang, aku dengan mama dan yaya gi hospital taiping.
melawat kakwati, cousin aku yang baru bersalinkan anak kedua.
mix melayu dan filipina uolls.

DSCN8587

DSCN8590

DSCN8592
: : mama, kakwati, maklong : :

masa melawat hampir tiba. sebelum tu, aku snap-snap je gambar seperti di atas kan.
kebetulan waktu nak gerak balik tu, mama suruh snap guna kamera manual mama tu. nak kasik habis filem kekdahnya.

lepas aku snap gambar terakhir, tak semena-mena muncul la seorang lelaki india. dan dengan tiba-tibanya memekik ‘hei! macam mana lu boleh amik gambar?’

hek eleh. punya pasal la aku nak amik gambar ke hapa.
bukan aku amik gambar anak ko pun.
siap tak puas hati uolls. terus walkie talkie panggil kawan dia.
kitorang masa nie dah jalan keluar dah pun.

lalu kawan dia pun sampai. dia pun mengadu domba kat kawan dia.
aku cakap la.. ada ke signboard kata tak leh amik gambar????
sebelum nie pun, cousin aku tu dah amik banyak je gambar anak dia.
takde sapa tegur pun.

lagipun, sejak bila yang ada undang-undang tak leh amik gambar baby baru lahir dan ibunya nie?
hospital taiping, cer jawab sikit????

pastu perlu ke ko macha oiiii??? siap walkie talkie panggil geng segala.
macam aku ni sudah buat salah curi baby ke, curi barang hospital ke?
cara diorang tu, macam nak rampas kamera mama tau.
hekkk koooo…..
tak abis-abis dok membebel. kata itu peraturan hospital la.
diorang jalankan tugas la. podahhhh…

last-last waktu dorang bebel tu, aku pusing belakang, aku jerit ‘WHATEVER!!!!!’
terus terdiam ko. nurse-nurse dan orang ramai semua statik.
lantak. ada aku kisahhhh???? puiiii…

berani kerana benar uolls.
jangan sekali sekali bagi orang pijak kepala korang…
fight fight fight ok!

My Mya018
: : mama dan yaya hantar aku yang emo pulang ke KL : :

– AAH AKU EMOSI. KO KISAH APA? –

16 thoughts on “Kisah Machaaa Yang Poyo. Puiiii!!!

  1. Apa barang macha tue nk marah2 kan..
    bru jga spital yg tk seberapa dh nak yek..
    Bgus tue..padan muka dia kena jerit WHATEVER hiks..
    ”Hidup Mya”
    .-= Mama Qaseh´s last blog ..Cir..Bir.. =-.

  2. aku rasa macha tu veri luv his job la nyah. Vangga ngan org estet dia dapat jadik jaga kat spital. Then baru jadik jaga ko dah blagak cam ko doctor kat situ kan. Awas ko macha
    .-= Payiet82´s last blog ..Ninja yang membunuh =-.

  3. Ha’ah la..ntah apa2 ntah…poyo plak macha nih…
    lempang kang tak pasal2 je kang..!

    eh..ter’emo’ lak hahaha 😀

  4. ai penah mengalami eksiden camnie..katanya dalam ward tk leh tgkap gambo..walaupun kadang2 ai dulik pe snap pakai hp itupun nyorok..gamaknya sbb camera kut tk kasik..kalau kt lobby ke ape ke ok kut..cuma dorang tk bagi dalam lingkungan area ward..penah gak saya gie sepital lain memang ada tertampak no camera & hp dalam ward..lain sepital lain kekdahnya..ntah lah..macam2 peraturan..biasa ler ayat standard “kami menjalankan tugas dan ikut arahan saja puan”..katanyaaaaaa… 😉
    .-= Nur´s last blog ..Coret-Coret Pagi Aidiladha =-.

Comments are closed.