Ikan Bakar & Friendship

korang suka makan telur ikan?
aku suka. suka yang sukaaaa sangat.
last week 2 kali aku makan telur ikan.
tapi telur ikan adalah lebih sedap digoreng saja. kan?

Clip009

sekali aku makan kat kupang.
sekali pulak makan kat bellamy sana.
hajat di hati nak belanja kak as, hasinah, naza & remember.
tapi ujung-ujung ntah sapa yang membayar.

aterrr… sepanjang kawan dengan diorang nie, aku tak penah hatta sekali pun belanja dema.
kalau ada makan-makan ditong tong pun, dema jarang nau mintak duit aku.
terutamanya kak as tu. sokmo dia membayar saja.
jadi tak best jugak kan. namo la aku dilabel ‘berkawan sebab ada motip’. kerana aku berkawan adalah ikhlas.
ikhlas pada sesiapa yang nak kawan dengan aku la.

ko namo kawan dengan aku, lantak ko sana.
kann.. nak jugak berlagak di sini.

Clip000

Clip001
: : sotong : :

Clip005
: : terubuk : :

Clip003
: : asam masam untuk dicecah : :

korang biasa tak makan kat bellamy nie?
terubuk ada, pari ada, sotong ada. udang takder eh anak-anak.
tapi aku tatappp dengan terubuk.
walaupun banyak tulang, tatapp terbaik.
owh, dah lama mama tak masak ikan terubuk. huhu.

aku jarang jarang gi sini. sebab tu sampai sekarang sumpah aku tak hafal jalan. yang selalu bagi direction pun ialah kak as.
tapi yang payahnya apabila kak as adalah buta kiri dan kanan.

maksudnya, dia tunjuk suruh belok belah kanan, tapi mulut dia dok jerit-jerit kiri. bagaimanalah itu?
tu la, lama nauu dok UK. kan dah buta kiri dan kanan.
ampunnn kak as. hiks…

6 thoughts on “Ikan Bakar & Friendship

  1. ohh mak suka sungguh mkn ikan bakar kat bellamy sana. tp pun bukan boleh p slalu, jauh katanya….sesekali laki mak layan la, kerap2 ajak g sana, ko bakar la ikan sindiri di rumah gitu kan….huhuhu terliurrr.

  2. awak..kalo nak ikan terubuk murah, kene dtg Kuching..saya bawak awak g borong ikan terubuk..hehe..

Comments are closed.