Blog Maya Dot Com

Annual Dinner BNM

dalam entry nie, ada 28 keping gambar.
so berpinauuu la mata korang menengok yer.
aku cam rasa kasik habis je la satu entry.
sebab kalau ikutkan takde la nak taip cerita apa sangat pun.
layan gambar je lah.

nie kali ke 5 aku joint annual dinner BNM.
tapi tahun nie cam ada special sikit, sebab sempena 50th anniversary BNM. gitu.

DSCN8868

: : doorgift : :

DSCN8693
: : mya, sheena, netty : :

aku patutnya duduk table 136. dengan CFZ, KSL semua.
tapi disebabkan wife salimi takdapat datang, jadi aku tumpang kasih duduk di table 144.
satu table dengan JM dan wife nya lagik.
first time nih aku jumpa wife JM.

DSCN8694
: : with JM & wife : :

DSCN8695
: : dimulakan dengan ucapan oleh our lovely governor : :

governor umumkan berita yang buat semua orang senyum sampai ke telinga malam tuh. extra 1 month bonus plus bonus yang sedia ada.
syukur alhamdulillah. rezeki orang nak kawin. heee…

pastu ada tayangan korporat video.
oh sangat best video ini. very the menyentuh hati okk..
dengar kata arahan arwah yasmin ahmad.
memang terbaikkkk…
tentang sejarah BNM, krisis kewangan, ekonomi.

DSCN8698
: : pengacara malam tu, sarimah ibrahim : :

dimulakan dengan persembahan nyanyian oleh star-star BNM.
termasuk lah fay aka kekasih suara.
yang suaranya adalah tetap nangisss seperti dahulu.
fay, i peminat kipas mati u tau. nak sign otograf boleh?

DSCN8711

food malam tu aku pilih chinese.
cam biasalah serve course by course.
bila sampai tang nasi, perut aku sudah sengkak.
sudah tidak dapat lagi disumbat.

food

between makan-makan tu, sempat aku lari jap ke table 136.
diorang pun dok cari-cari aku rupanya.
ingatkan aku tak datang ke kan.
so melepak la bersama CFZ dan KSL sebentar.
table diorang agak mengosong. ramai tak datang.

DSCN8717

istimewanya 50th anniversary nie, ada performance by staff.
teater muzikal yang aku tarik diri dulu tuh la.
ok la, persembahan adalah sedang-sedang.
pastu dapat lak cd dan buku ini. ala-ala teater muzikal puteri gunung ledang uolls.

teater

DSCN8723
: : artis undangan dayang nurfaizah : :

masa dayang buat persembahan, aku lari keluar hall.
sebab aku adalah tak minat dayang eh.
tapi kelihatannya ramai jugak umat manusia kat luar hall tu.
adakah mereka jua tidak minat dayang? ermmm…

DSCN8725
: : with kaktin pon pon : :

DSCN8727
: : with yun choo & sharon : :

DSCN8728
: : with ayesha yang comel : :

DSCN8731
: : with zairul, kama & fara : :

DSCN8732
: : with che ta : :

DSCN8733
: : with ahyue : :

DSCN8737
: : with ahyue & kaktin pon pon : :

DSCN8738
: : with kakmai : :

DSCN8740
: : with netty, man, salimi : :

DSCN8741
: : rezal & wife : :

DSCN8744

DSCN8748

DSCN8750

: : my love : :

encik z adalah bertugasan di malam itu.
so adalah tidak sempat untuk berhanging (bergantung) bersama. heh.

DSCN8749
: : netty, shida, sheena, myself : :

DSCN8751
: : with fay aka kekasih suara : :

DSCN8752
: : mak hayam aka jue & ana : :

jue, aku tau ko masih small spender.
belum big spender lagi! muehehehe…

DSCN8753

demikianlah kisah annual dinner office aku tahun nie.
lepas habis tu, aku sheena dengan netty gi melepak kat old town yap kwan seng. pot pet pot pet sampai kul 2++pagi gak.
sampai jasmine kul 3.30 pagi gitu. langsung tak boleh tidur.
aku menjalankan operasi mengemop satu rumah.

DSCN8757

demikianlah kisahnya.

    14 thoughts on “Annual Dinner BNM

    1. Nana

      meriahhhhh u ols…haih malang nasib tidak ke annual dinner. hehehhehe. kalau tidak mungkin akan ada gambar termelekap kat sini