Salam AidilAdha…

rasanya nie kali ke 2 kot aku beraidiladha kat kl.
lama dulu masa yaya baru lahir. kira tahun pertama yaya berhari raya di muka bumi nie.

kaklong balik raub. adil lak sehari lepas raya baru balik KL.
so kami 3 beranak je la beraya kat jasmine ini.

satu baju di beli di tesco. satu baju di beli di jusco. eh eh.. it’s a rhyme! he he..
dedua baju pun adalah murah. mak kan kemiskinan tegar uolls.

DSCN8850

pukul 11 lebih gitu encik z pun sampai.
katanya mau bawak kami ke rumah pakciknya di ampang sana. ada kenduri doa selamat.
ujung-ujung postpone sehingga ke lepas solat jumaat.
langsung dia berumah tangga kat sini sementara tunggu masanya tiba.

DSCN8852

inilah set barbie yang berharga RM80 itu.
cer ko nengok. tak rasa marah ke. walhal set masak-masak je pon.
sila jaga mainan kamu dengan baik yer cik adik…

DSCN8854

DSCN8855
: : apa ajalah yang masing-masing tengah propa kan itu : :

tak berapa lama lepas tu, kaktin sampai bersama najihah dan a-ah.
sebatang kara kan katanya. takpe kak, yang penting kita tatappp beraya together.

DSCN8856

DSCN8857

oh di hari kejadian mama masak nasi himpit, kuah kacang, sayur lodeh.
ketupat beli 3,4 ketul je untuk yaya. dengan rendang ayam pun mama masak.
thanks kaktin sudi datang memeriahkan aidiladha ku…

pukul 2 setengah camtu, baru lah bergerak ke ampang sinun.
hujan turun melebat tak hingat-hingat.
kat sini sambung makan lagi. macam-macam ada.
termasuk seekor kucing yang obesiti. gemok uolls.
dan juga seekor burung yang pandai berkata-kata.
ceh.. takde la berkata-kata nauu pun. tapi cam aktif gitu.

DSCN8858

DSCN8860

:: yaya with adik bongsu encik z : :

kemudian di hujung petang, family encik z pulak bertandang ke jasmine.
dengan keluasan rumah mak yang ala-ala besar sikit dari kangkang kera, haruslah terpaksa bersempit-sempit sedikit. aterrr… adik beradik encik z saja 10 orang. plus omak apaknya 2 orang. plus ipar duai 2 orang.
tak ke 14 orang semuanya?
meriahuolls konsepnya. gitu….

aidiladha korang bagaimanalah pula?

12 thoughts on “Salam AidilAdha…

    • saya beli di salah sebuah kedai perabot di ampang. tapi sekarang mmg susah nak dapat. tu pun saya beli like 4 tahun lepas camtu

Comments are closed.