Blog Maya Dot Com

On The Move KL – Awana Kijal

laluan adalah of coz melalui lebuhraya pantai timur.
aterrr.. nak ke terengganu kan. takkan nak lalu lebuhraya utara selatan pulak. gila kah?

first soalan, jawapannya ada di pekan karak.
so masuk la ke pekan karak sinun.
first time aku masuk pekan karak nih. so so la.
tapi dari pekan sunyi, tetiba meriah dengan maknosia kann…

dan cam kebiasaan treasure hunt lah, pasti ada je orang akan tanya ‘cari apa ni dik?’. begitu…

4-OTW007

: : matikk la tak cover no plat myavi. ah lantak : :

tahun nie punya soalan susah teramat uolls.
dah la aku ni sedia kala kedaung, dapat pulak soalan-soalan maut.
harus terkejung di situ.
payiet lak mau drive sajork.
nadia lak beginner. so harus tercangak-cangak kami di situ.
tapi tidak mengapa, itu semua pengajaran dan pengalaman yang berharga.

DSC_0025

DSC_0030

2 keping gambar bawah ni disnap oleh gary.
ketua kumpulan pada orang-orang yang sediakan set soalan treasure hunt ini. memula aku cover muka dengan kertas.
dia kata, ‘haaa cover la.. cover la.. nanti keluar kat slides’.
aku pun cam ‘ok laaa ok laaa’. terus pose uolls.

4-OTW022

gambar nie plak serius aku tak perasan ada orang snap.
so moral of the story, kalau pergi treasure hunt kena sentiasa pose maut supaya gambar semua pun maut. begitu.

4-OTW104

aku tak ingat dah gambar-gambar lain nie kat mana.
tapi tak silap mentakab kot.
pekan kecil yang tiba-tiba jadi riuh dengan treasure hunt nie.
tetiba plak ada cina mati kan. ada van segala.
lagi la sosak di sana sini.

DSC_0038

memang rasa kat mentakab kot yang paling lama kitorang stop.
dekat 2 jam cari jawapan kat sini jer.
hujung-hujung aku meletih. lalu melepak di dalam myavi sahaja.

DSC_0047

punya boring sampai gambar kaki sendiri pun nak snap.
motipppp????

DSC_0049

    4 thoughts on “On The Move KL – Awana Kijal