Blog Maya Dot Com

Membeli Satar & Keropok

sepatutnya entry nie ialah entry terakhir di terengganu.
tapi memandangkan gambar-gambar treasure hunt semua dalam kamera gabak payiet, so aku kasi update mana yang ada gambar dulu la ek? kalau tak kang lagi berderet-deret cerita oii…

ni lepas kitorang check out.
semua pun sibuk nak beli keropok segala, so kami zass ke pantai teluk mak nik atau nama glamernya monica bay.
kelassss ko. dari mak nik ke monica peginya.
pantai ini terletaknya di kemaman yer anak-anak.

kat tepi jalan berderet orang dok meniaga keropok. keropok lekor.
sata dan otak-otak. so kasi stop di salah satu gerai.
nama gerai ini ialah geliga.
patutlah lepas balik KL, aku rasa otak aku ada sikit bergeliga.
ok ok tak kelakar.

nexttt…

DSCN8640

DSCN8639
: : sata. payiet belanja lalu aku makan. setapp walaupun agak kecil saiznya : :

DSC_0197

kemudian diteruskan dengan memilih keropok untuk dibeli.

DSCN8641

DSCN8642

DSCN8644
: : keropok lekor dan sos : :

DSCN8647
: : aku dan ikin sedang memilih produk terbaik : :

DSC_0204

DSC_0202

DSC_0201

DSCN8645
: : sedang menawarin harga keropok : :

DSCN8646
: : sedang berspeku tentang rupa paras keropok : :

haha. matikk lah hidup berspeku segala.
dengan keropok pun boleh jadi bahan kannnn…
lepas membeli belah, kami pun terus gerak gerak khas pulang ke bandaraya kuala lumpur.
sekian.

    10 thoughts on “Membeli Satar & Keropok

    1. Nur

      my feveret kepok leko kemaman..dan kt sini gak bru saya belajo makan satar..semmg sodap! siap tgok dorang menguli-uli kepok..rebus merebus kepok tuh..time nk tapau bawak balik Q ..udah yang berhentinya sampai 2 bijik bas kitaorg..heheh!..sure masa kitaorg sampai tuh makcik gerai tuh cakap alhamdulillahhh..then lepas kitaorg balik..alhamdulillah gak sbb dapat rezeki dari 2 bijik bas yg singgah..;)
      .-= Nur´s last blog ..Sistem HRMIS… =-.