DekMoq CAFE

ini adalah cerita baru-baru nie jugak.
aku dengan encik z pergi masjid sri rampai mau uruskan urusan nikah kahwin segala.
lepas berjumpa dengan ustaz taufiq yang kacak itu, kami pun mau makan. kerana sudah kelaparan di tengah hujan renyai.

nampak dekmoq cafe berdekatan dengan masjid sri rampai itu.
lalu decide mau ke sana sajorkk.

DSCN8687

interior luar dan kat bahagian dalam cam meletup-letup jer.
so harap makanan pun adalah meletup jua.

DSCN8680
: : ada tv skrin besar, siap ada sofa : :

DSCN8682
: : ada ala-ala live band juga : :

kami pun startlah mengorder.
nescafe o suam dan bandung cincau bercampur soda.
masa mula-mula waiter tu tanya nak letak soda ke tak, harus aku ragu-ragu. kang mabuk kepayang siapa nak jawab?
tapi katanya sedap. so aku pun mencuba.
nasib baik sedap. ok kira drinks puas hati.

DSCN8679

pastu aku tanya la lagi kat adik waiter tu.
apa yang special kat sini? dia kata ‘ermm taktau la kak’.
terpaksa la aku cerca dia kat situ.
‘macam mana awak kerja kat sini taktau apa makanan special?’
matikkk la mak bermulut puaka.
pastu dia buat muka terkulat-kulat jer.

pastu kami belek telek la itu menu.
encik z tanya lak, kueyteow special dekmoq nie macam mana?
sebab harganya kemain mahal lagi. RM9.80.
dengan muka takde perasaan adik waiter tu jawab ‘ala.. kueyteow biasa je bang. letak telur kat atas’

ko kan dik. lagi 10 orang customer ko jawab gini, taukey ko tutup kedai terus okkk…
last-last aku order nasi goreng special dekmoq usa.
dan encik z order lamb chop black pepper.
lepas 15 minit, waiter tu datang kata takde sos black peperr, mau ganti dengan sos mushroom. apa kaaa?

so encik z tukar makanan lain.
nasi goreng ali baba katanya. ok balun.
inilah rupa paras nasi goreng ali baba tersebut.
ayam tu nampak cam sedap kan.
bila makan tak sedap langsung okkk.

DSCN8684

aku punya pulak nasi goreng usa tadi kan.
ko tengok la presentation nasi tu.
very the bersepah-sepah kan?
adoiyaiiii…

DSCN8683

macam mana la kedai nak maju? *tetiba

13 thoughts on “DekMoq CAFE

  1. haaaa kat luar meletup2 u olls…
    nampak nau nasi goreng tu sebelanga jer gorengan nyer..
    diletakkan condiment2 menjadikan ia satu ali baba..satu usa..
    baloonnnn

  2. owh haritu balik dari buat hiv test kami nampak gak cafe moq tuh tp mujur gak la tak singgah makan kat situ. Kalau tak, terima je lah nasib cafe itu.

  3. suh dekmoq tu bukak kantin kilang je la oiii. pitam ada yang kene saman nih kang. nasik goreng ali baba tu goreng ngan kunyit ke hapa? yang nasik goreng usa tu plak, cam main campak campak je, adoi. Mau meniaga kasik meniaga bebetol la oi. Kalo malas duduk umah jaga cucu je la dekmoq oiii
    .-= Payiet82´s last blog ..Mari berhapday =-.

  4. uiii..taukeh cafe nie nk berniaga ke idak nie erk..bagi costumer makan rupa tak senonoh jer..cam tk ikhlas jer..makan kt umah main campak2 jer..tp totap sodappp kan..kalau gitu sepecel rupe dan rasanya nasi ali baba..seharusnya ko mya ‘pangkahkan ‘X’ pintu cafe itu..bior dapat cop mohor disitu..hehehe 😉
    .-= Nur´s last blog ..Sayangi Jantung Anda..Cardio Hospital Serdang =-.

  5. sbenanye pekerja dekmoq ni semuenye pemalas kecuali cashier jek yg bgus…
    wat keje lebih skit da merungut,gaji nak cpt…biase la org melayu pamalas n tau nak condem org jek..klu penulis nak tau kdai dekmoq ni 100 percent melayu n muslim,tukang masak solat pon xtnggal diimport dari thailand..bgus jgk la skit dr melepak di kdai2 org kafir spt di old town white coffe or sbagainyer…dan mision kdai ni dibuka utk bg peluang kat bangsa kte bekerja dan insyallah bos kate klu rezaki lebih semue staf nk antar pg umrah…tp tu la sikap bangsa kte keja mls,pntng bg muke..tp xpe la klu ttup kdai skalipn owner xrugi ape pn krn bnyak lg bisnes lain tp yg rugi bngsa korg la..tq..

Comments are closed.