Blog Maya Dot Com

Bersama Mereka Yang Sengal…

ini adalah kisah pagi dan tengah hari di awana kijal.
memasing bangun awal sebab mau breakfast.
memasing jugak turun awal sebab mau lunch.
kelaparan tahap kedaung.

kebetulan di meja makan, bertembung dengan grup zairul, ikin, kama & nok.
sambil makan, sambil pot pet itu ini.
serius mereka ini adalah lawak terlampau.
memang banyak gelak dari bercakap.

takde apa sangat nak distory kat sini.
tapi di sana memang macam-macam cerita lah keluar.
sungguh enjoice sekali…

DSCN8608

DSCN8610

baru lepas mandi, selepas jalan-jalan di pantai.
perghhh.. segar bangat…
tapi itu la rupa paras rambut aku. very the melepek dan begitu frizzy sekalik.

DSC_0138

breakfast dan lunch di hari kejadian ok ok la.
kira banyak pilihan boleh dipilih lalu dimakan.

DSC_0139

DSC_0151

: : speku spekuuuu : :

gambar adalah tidak mengikut susunan yer anak-anak.
yang aku pakai baju pink tu, waktu breakfast.
pakai baju putih tu, waktu lunch.
so sila bayangkan sendiri.

DSC_0148

: : zairul dan skill mengeluarkan bunyi dari gelas : :

sebelum bersurai, marilah pose pose maut di tepi tangga.
jangan ada yang tergolek jatuh, sudah.

diakhiri dengan soalan yang berbunyi : apakah nama benda alah yang seperti dibawah ini?

DSCN8612

    8 thoughts on “Bersama Mereka Yang Sengal…

    1. ezad

      gambar terakhir tu namanya gorillapod. fungsinya untuk ‘pegang kamera’. mcm tripod la juga. tapi fungsi gorillapod ini untuk pegang kamera kat tiang.. kat pokok ke.. gitu la kaedahnya

      *dpt hadiah tak?
      .-= ezad´s last blog ..Selamat Kembali Bertugas =-.

    2. sWeEtDaRLinG

      kalau aku nak jawab benda gambar last tu, aku jawap tripod ler.. takde nya aku tahu benda tu gorilapod ke, monkeypod ker.. orang cetek ilmu, gini ler gayanya, sapu bersih jer…
      .-= sWeEtDaRLinG´s last blog ..Malas Masak!! =-.