Apabila Suami Orang & Anak Dara Orang BERSKANDAL

korang,

aku ada soalan.  soalannya berbunyi begini….

kalau di antara SUAMI ORANG dan ANAK DARA ada SKANDAL, siapa yang harus dipersalahkan terlebih dahulu?
adakah salah si SUAMI ORANG. sudah ada isteri dan anak-anak tapi masih mahu BERSKANDAL?

atau salah si ANAK DARA. sudah tahu SUAMI ORANG tapi masih mahu menggoda?
macam dah habis BUJANG TERUNA dalam dunia ini??

ataupun DUA-DUA BERSALAH? kerana tidak sedar diri?

tolong jawab sikit. aku tengah sakit hati nie. INI SERIUS!
BUKAN PERKARA MAIN-MAIN!!!

26 thoughts on “Apabila Suami Orang & Anak Dara Orang BERSKANDAL

  1. Kak Mya,

    senang jer jawapan die kak…

    it takes 2 to tango…huhuhuhu

    kan?

    takyah nak pk2 yg mane bersalah…unless the girl mmg tak tau tuh laki org…len cter lah kan..tuh mmg kene tipu kaw2 lah gamaknye..

    • yer yer dedua memang bersalah.

      kalau taktau tu different story yang. kalau tau tapi buat2 tak tau, gimana?

      hmpfff.. hmpfff…

  2. dua dua patut kene penggal uolls. Siket punya blambak laki bujang kat mesia nih *termasok ai huhuhu, laki org gak ko nak. Yang laki org kompom la nganga cam mulot boya kalo rezeki dah datang bergolek. Harus dia di panggg laju laju supaya dia ingat anak bini.
    .-= payiet82´s last blog ..Perlu ke ko mroyan bagai nak gila? =-.

  3. Suami I ke Maya? Siyes ni… risau ler pulak… huhuhu…
    Kalo u tau apa2 citer, baik ngaku! Email I ok?

    Tapi apa pun, pada I dua2 salah. Cam Mulan & Payiet82 kata, yg si anak dara tu, punya ramai lagi org bujang, suami org jugak yg ko pie kejar pasal apa? Yg suami org tu, dasar lelaki memang macam kucing… ada ikan depan mata, takkan tak sambar? Ye tak?

    Email I tau!

  4. huh… dua-dua salah la Mya oiii.. kalau dah anak dara tu tau yang tu laki orang.. dia nak jugak.. padan ngan laki tu, ada anak bini nak cari yang lain.. dedualah salah…. acer di hari jumaat yang mulia ni kau tarbiahkan sikit pasangan tak sedar diri nih… ehh..ehh… ini cerita realiti ker drama nih????

  5. emmm..nie kena tgok gk la..kadang2 pomp tue yg jadi mangsa sebab si lelaki tue tak bagi tau yg dia da isteri and anak2.saya pernah terkena..bila tanya bujang lg..makwe pun tak da..tp bila hati dh sayang..dah letak harapan rupa2nya laki org..salah sy gk ke?sedangkan sy mangsa?bila dh tau nak tak nak kena la tgalkan hak org..tp da kawan sy kena mcm sy gak ngn suami org and bila dpt tau dia tak bole nak lupakan laki tue sbb dh terlalu syg..so dia terpaksa la jd kekasih rahsia lelaki tersebut sedangkan ati dia terluka sgt,arie2 makan hati..dia tpksa beralah dlm semua keadaan..dia dh pernah cuba nak lupakan laki tue tp aku tgok mcm mana kuat pun dia cuba lupakan still tak dpt gk..syg nie terlalu subjektif la..cuma jgn judge seseorg tue luaran jer..kita tak tau keadaan dia..tak semua yg jd no 2 tue perampas kdng2 dia adalah mangsa keadaan..
    .-= yana2605´s last blog ..ANDAI ADA CINTA =-.

  6. yezzaaa..dedua pun patut di pangg kasi sedo…
    tapi, pepelan advice la…
    kalau dah pepelan advice pun tak jalan gak,
    n masih berskandal..mmg harus dipangggg…
    .-= TiNiE´s last blog ..one nation EMCEE =-.

  7. paling sy tak suke perkara mcm gini lah kak

    hmmmm
    dua-dua sama je
    saje nak carik pasal kan
    nnt salahkan takdir

    walhal takdir yang dicari

    yg lelaki salah
    yg pompuan pn salah
    dh tao itu laki orang blah arrr
    ramai lg lelaki bujang yg ada

    huhuu

    sgt emosi
    sekian terima kasih 🙂
    .-= ween´s last blog ..OWWHHH SEDIHNYA =-.

  8. anak dara kot salah….xpon laki org tu salah…

    kalo betepuk sebelah tangan mana de bunyi…. 🙂
    masing2 main tepuk tangan, skandal la jadinye …

  9. Dua-dua pun salah….dua-dua pun sudah besar..dua-dua pun boleh fikir sendiri..

    Tapi kekadang ada jugak sebab musabab terjadinyer perhubungan tu..

    Kene tanya yang empunya badan gak …

  10. Yeah²..it takes 2 to tango

    tapik mungkin si mamat dahaga kasih sayang sebab si isteri tak bagi nafkah seperti semahunya
    >> salah jugak..saper soh tak slow talk..kan ke marriage is about sharing & caring?

    tapik mungkin si dara memang kebulur nak laki orang..katenyer “kan ke kuota laki tuh bole kawen sampai 4?”
    >> salah jugak..itu sekiranya mampu..tapik sejauh mane dapat dinilai kemampuan laki merenyam tuh?sejauh mane beliau akan adil & saksama?kalu pon ko no. 2, beliau masih punya 2 kuota..sanggup ke ko bermadu?

    owh..terjerumus emosi pulak tetibe!

  11. kalau kau tanya aku, aku nak jawap panjang skit…

    1. Kalau ‘anak dara’ tu tak tahu yang jantan tu dah kawen, sah2 laa jantan tu yang keberet… ‘anak dara’ ni tak tahu kemenda puuun…

    2. Kalau ‘anak dara’ ni dah tahu jantan tu laki orang, bapak orang, tapi merenyam gak nak menggatal, jawapan dah ada kat situ…

    3. dalam kedua2 situasi yang aku cakap tadi, memang jantan bersalah teramat2.. tak kira laa apa pun alasan dia, bini tak layan ker, bini tak mampu ke, bini kurang ajar ker, bini tu bini ni pokoknya bini dia laa penyebab dia jadi camtu, DIA TETAP BERSALAH!
    .-= sWeEtDaRLinG´s last blog ..FOS & Popular =-.

  12. 4 me, dua2 getik..tepuk sblh tgn x brbunyi kan..& kata omputih it takes 2 to tango..pernah terjadi kat myself, laki2 org yg getik ni nak berkawan..mmg ada..2 kali kot terkena..but once i dh tau dia tu laki org..mmg terus ignore je..sbb sbg wanita, kita tau kan betapa sakitnya hati seorang wanita bila diri didua or tigakan..so mengapa perlu menyakiti hati seorang wanita lain..ramai lg lelaki dlm dunia ni..knp harus memilih kepunyaan org & kdg2 smpai tergamak ‘meruntuhkan’ istana mereka yg telah berpuluh thn dibina…pokok pangkalnya, tepuk dada tnyalah selera..;-)

  13. aku rasa salah bini laki tu la coz tak pandai jaga laki.. hehee.. kalau dia jaga laki dia cukup makan, cukup pakai, cukup layanan tempat tidornya… tak kan ler laki dia nak pandang anak dara lain kan.. heeh…

    just pendapat jerlah…. 🙂

    lagi 1, kalau dah jodoh anak dara tu dengan laki orang, ‘n sudah takdir tu lelaki itu berkawin dua, and sudah takdir bini dia tu hidup bermadu, sapa yang mampu menghalang?

    🙂

    • Hah elok la tu sikit sikit salahkan takdir. Mana usaha nya? Perkara yang boleh dielakkan tak mo nak elak. Last last salah takdir. Lelaki mmg kaya ngan 1001 alasan. esok pilih anak dara tu, kawin dgn anak dara tu.. tetiba anak dara tu pun tak pndai layan. pastu buat perangai lagi.. cari lain lagi. Bila nak sudahnya?

      Ps: asik pikir isteri layan somi. agak agak ko layan isteri ko mcm mana?

  14. Kawan saya kahwin dengan suami orang secara senyap senyap di Perlis walaupun dua dua bukan dari Perlis. Dia kawan dengan lelaki itu dalam 10 tahun. Lelaki tu mula mula kata dia duda tapi sebenarnya tak pernah bercerai pun, anak 3. Saya pun pelik kenapa dia nak lelaki tu lagi dan saya ada kesimpulan sendiri. Pertama, lelaki itu kaya dan kawan saya perasan harta lelaki tu milik dia padahal duit itu untuk first wife and anak2 dia. Kedua, lelaki ni sweet talker and kawan saya percayalah dia punya story yang dia berpisah dengan bini dia and dia takut nak cerai sebab nanti tak dapat anak-anak. Ketiga, kawan saya ni rasa umur dia dah lanjut dan tak ada peluang untuk berkahwin sebab dah kawan lama. Setahu saya sampai kini pihak keluarga first wife dan juga keluarga lelaki tidak tahu yang dia sudah berkahwin lain. Seterusnya, saya sudah malas nak keep in touch dengan kawan saya ini.

Comments are closed.