Time Tunnel, Cameron Highlands – The Local Museum

ini adalah cerita hari pertama di cameron highlands.
lepas kami ke green view garden.

aku tau tentang time tunnel nie dari website.
being me yang suka nauuu dengan benda-benda sejarah, so haruslah pergi.

dan nyata, tiada penyesalan di sini.

Welcome to Time Tunnel, Cameron Highlands!

Take a peek into the past of Cameron Highlands through photographs. This is a “must visit” if you want to learn about the history behind Cameron Highlands.

A lot of the photos depicting the past are from personal collections of the locals who’s been here since the pre-war days.

dan aku memang galakkan sangattt sangatttt korang datang ke sini.
tapi kalau memang jenis yang tak minat segala sejarah, tak dapek la nak nolong eh…

bayaran masuk cuma RM5 sahaja untuk dewasa.
dan RM3. so rugi jika kamu tidak ke sini.

tiada caption. layan gambar saja.

oh, masa ni jugak la kamera aku buat hallll…
asyik la lens error. pastu tetiba gelap.
tetiba lens bukak katup sendirinya. adoiyaiiiii…
adakah aku harus mendapatkan kamera yang baru? adehh…

DSCN9649

DSCN9603
DSCN9605

DSCN9631

DSCN9635

DSCN9643

di time tunnel ni dipamerkan semua hasil tinggalan dan kenangan yang pernah digunakan di cameron highlands.  layan ooooo…

antara yang menarik dan tertarik di mata saya :-

DSCN9644 : : poster wayang. kelasss dulu-dulu dah ada shoot kat oversea : :

DSCN9618 : : game dolu dolu : :

DSCN9619 : : report card : :

DSCN9620 : : colgate : :

DSCN9623 : : kad pengenalan : :

last but not least ialah….. 

misteri kehilangan jim thompson. yang masih tak terungkai sehingga sekarang?  mungkinkah beliau disembunyikan oleh orang bunian?  wallahualam.

DSCN9627

dan.  jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri……….

12 thoughts on “Time Tunnel, Cameron Highlands – The Local Museum

  1. Ujung ujung hidup diselubungi misteri peginya, hantam je la. Tetiba aku rasa cam merugi lak tak pi ini terowong, tak pe next taim akan ku pasti kan melawatnya.

    • takper takper…ada gak geng..akak pun tak penah jejak cameron lagi..bersamalah kita mengesiankan diri kita sendiri..hihihi

      mya : sori ek, komen reply kat reader ko…hihihihi

Comments are closed.