Bye Bye Cameron Highlands

dari boh plantation, aku bye bye dengan nikolas dan payiet.
diorang stay lagi satu malam.
manakala aku dan encik z mau pulang ke pangkal jalan.

perjalanan pulang adalah melalui tapah.
kami stop kat satu kawasan apa ke namanya ntah.
tapi tepi-tepi ada jual-jualan.
ada benda-benda yang aku rasa nak membeli.
so pergi.

DSCN9818

nyonya yang meniaga nie sungguh la manis mulut dan pandai berkata-kata. kira memang ada ciri ciri seorang peniaga yang berjaya.

DSCN9819

DSCN9820

dia juga telah memberi aku cuba buah blackberry.
agak sedap tapi aku tak beli.

DSCN9821

DSCN9822

: : membelek jem strawberry : :

DSCN9823

: : membelek jagung : :

jagung kat sini lain macam sikit kan.
cam warna dia lain-lain. amoi nie kata sebab benih diorang guna special sikit dari yang biasa.
balun. asal tak sakit perut sudah kan.

DSCN9824

: : hasil pembelian : :

further up ada satu kawasan tasik yang indah.
kami stop kejap kat situ. pemandangan cantiknyaaaa…
knowing me yang memang suka sangat tasik, memang layan….

DSCN9825

bye-bye cameron highlands.
ada rezeki, pasti aku akan kembali lagi. insyaAllah.

ada 17 entry kooo… perginya 2 hari 1 malam je.
jalan cerita macam pergi 2 minggu! apakaaaa…

6 thoughts on “Bye Bye Cameron Highlands

  1. ok pe kak…leh wat rujukan di masa akan dtg…
    senang setiap entry satu tempt di tuju

    rindu nk g cameron…leh makan sayur2an segar dr ladang :p

Comments are closed.