Di Malam Raya Ke 3

malam tu… eh tak malam kot.. kira petang-petang gak la..
kami ke giant yang letaknya cuma sekentut je dari TLJ.
motif ke giant adalah bersempena mau membeli barang-barang untuk majlis hari sabtu nanti.

KakNgah 074

lepas membeli belah, layan ini dua budak hitam main di playground dalam ini giant.
nak ajak balik sampai meraung-raung si caca. tak puas main gamaknya.
aterrr hari raya dok berkurung je dalam rumah kan.

KakNgah 076

penuh 2 troli uolls barang-barangnya.  kalau tak meletup majlis ni tak tau laa.. heeee….
jangan ngengada nak tanya majlis apa ek…
sapa tau senyap-senyap sudah. sapa taktau pun senyap-senyap jugak. hiks..

KakNgah 078

malam tu jugak layan bunga api dengan mereka.
aku beli bunga api dari deva. sib baik tak kena tangkap uolls masa urusan jual beli kat office.
kalau tak menjawab aku dengan kaktin naik kereta jenazah pergi balai polis.
eh, beli bunga api kena naik kereta jenazah ke? tak kan?

yang ponteng puasa je naik kereta jenazah ye tak? ngehhh…

KakNgah 075

aktiviti bermain bunga api terpaksa dihentikan gara-gara caca sudah terkejut dengan bunyi mercun.
punya meraung. aku syak satu taman boleh dengar ooooo…
dia punya suara memetir halilintar macam si ‘tuuuuut’ (bukan nama sebenar).
hikss…

    4 thoughts on “Di Malam Raya Ke 3”

    1. alololo tecian yaya…
      jgn kata dia, kaktin pun kalau dgr mercun tetiba darah secamca takder dlm perut tau..copot jantung..kali tu segala hamunan kuar laaa..nasib nasib..

      eh, kaktin cam tau laa majlis apa dan siapakah si tuuuutt itu..hikhikhik..

    Comments are closed.